1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581251 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1919042

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Laken: tror personligen väldigt få glömt det. Men nu är vi i SHL, och då ska vi tävla så bra vi kan. T-L tar upp många bra punkter i sin mastodontare, saker som måste förbättras. Handlar inte om att vi ska vinna oss igenom serien, det handlar om hur vi optimerar våra chanser.

Ska bli intressant att se hur laget utvecklas framöver. Har fullt förtroende för Freddan som ansvarig för laget, men...har han det taktiska kunnandet? Tvek på den faktiskt. Nu finns det ett antal saker att justera, krävs att han steppar upp. Vårt zonförsvar t ex. Ska vi fortsätta med bp-box i 5-5? Isf - hur kommer vi tillrätta med alla jävla backskott mot skymd målvakt? Och hur ska backarna agera framför mål för att undvika alla jävla returmål?

Jag är med T-L här - skrota passiva boxen. Måste gå betydligt hårdare på puckföraren. Bestäm vilka skott som kan släppas igenom och lita på Svedberg. Vi släpper alldeles för mycket yta och initiativ som det är nu. Chansen att hålla tätt när man får 5 minutlånga anfall emot sig per period är rätt kass. Bättre att träna på det som övriga 13 lag gör - går på hårt i försvaret. Missar man, trist. Men då tränar vi iaf och ger oss möjligheten att utvecklas. Målet är ju att vara bättre i vår än vi är nu. Då kan vi inte messpela som vi gjort senaste 6-7 omgångarna. Vilka utvecklas av det? Vad går framåt i spelet? Och hur bra går det för Svedberg med nuvarande försvarsspel?

Nä. Underbart att Timrå är i SHL. Men förihelvete. Låt oss inte nöja oss med att närvara. Tävla, gå all in. Vill se ett Timrå med lite cojones. Jobbiga att möta, stenhårt arbetandes, alltid på väg framåt. In med puckarna, bröta, slit. Det kommer att störa motståndarna betydligt mer än rundelgnugg och platsbyten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Bragd-Birger: Word!

Börjar bli så less på lallandet där man nästan triumferande låtsas vara nöjd med förlust på förlust.

Det som hände i våras var snudd på ett mirakel, men likväl kan inte det tillåtas påverka inställningen till nuet. Det finns inte utrymme för nån losermentalitet där man är glad av att delta om detta lag ska utvecklas.

Vi är i SHL och allt som händer nu är en investering för att skydda den platsen. Varje sekund räknas på den resan, då det inte är nån jävla semester i grundserien för att sedan bara cruisa hem ett kvalmöte.

Med detta ur mitt system, så är jag faktiskt inte närmelsevis lika upprörd över insatsen på isen under Lulematcherna som de mot Rögle. Igår kändes det till stor del som att laget tappade orken och inte klarade att hålla ihop som i inledningen. Det kan man köpa.

Vad som däremot är mycket upprörande just nu är coachingen i PP. De ytterst få chanser vi får kastas bort i en total brist på idéer. Vad fan är meningen med att spela defensiva specialister som huvudpjäser i PP?
Kommentera