1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580477 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1919031

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
### Det VI kan göra är att fortsätta stötta laget och klubben i vårat hjärta. ###

Vi visste på förhand att SHL skulle bli överjävligt svårt! Det var ren magi att vi gick upp och helt oväntat. Många glömmer så snabbt...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Laken:

Jag tror att många inte har glömt hur det var i allsvenskan, snarare att många inte vill att vi ska "slarva" bort den chans man fått i SHL. Nu när vi är där så tycker man det är onödigt att snåla eftersom man vet hur mycket det kostar att åka ur.

Naturligtvis är det svårt att säga hur mycket vi ska satsa med tanke på den historik vi har. Dock är det ganska vanskligt att hänga upp hela säsongen på en matchserie i bäst av sju matcher, där vad som helst kan hända. I allafall jag bävar vad som kan hända ifall vi möter exempelvis AIK framåt vårkanten. Står vi emot ett fullsatt Hovet där vi brukar stå som statyer på isen?
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Laken: tror personligen väldigt få glömt det. Men nu är vi i SHL, och då ska vi tävla så bra vi kan. T-L tar upp många bra punkter i sin mastodontare, saker som måste förbättras. Handlar inte om att vi ska vinna oss igenom serien, det handlar om hur vi optimerar våra chanser.

Ska bli intressant att se hur laget utvecklas framöver. Har fullt förtroende för Freddan som ansvarig för laget, men...har han det taktiska kunnandet? Tvek på den faktiskt. Nu finns det ett antal saker att justera, krävs att han steppar upp. Vårt zonförsvar t ex. Ska vi fortsätta med bp-box i 5-5? Isf - hur kommer vi tillrätta med alla jävla backskott mot skymd målvakt? Och hur ska backarna agera framför mål för att undvika alla jävla returmål?

Jag är med T-L här - skrota passiva boxen. Måste gå betydligt hårdare på puckföraren. Bestäm vilka skott som kan släppas igenom och lita på Svedberg. Vi släpper alldeles för mycket yta och initiativ som det är nu. Chansen att hålla tätt när man får 5 minutlånga anfall emot sig per period är rätt kass. Bättre att träna på det som övriga 13 lag gör - går på hårt i försvaret. Missar man, trist. Men då tränar vi iaf och ger oss möjligheten att utvecklas. Målet är ju att vara bättre i vår än vi är nu. Då kan vi inte messpela som vi gjort senaste 6-7 omgångarna. Vilka utvecklas av det? Vad går framåt i spelet? Och hur bra går det för Svedberg med nuvarande försvarsspel?

Nä. Underbart att Timrå är i SHL. Men förihelvete. Låt oss inte nöja oss med att närvara. Tävla, gå all in. Vill se ett Timrå med lite cojones. Jobbiga att möta, stenhårt arbetandes, alltid på väg framåt. In med puckarna, bröta, slit. Det kommer att störa motståndarna betydligt mer än rundelgnugg och platsbyten.
Kommentera

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Laken: Du har såklart helt rätt!

Om jag hade fått följande fråga inför förra säsongen:
-"Timrå får spela SHL nästa säsong förutsatt att man ställer Perus P17 landslag i tetris med bockstensmannen i mål och Gudrun Schüman som tränare och Harvey Weinstein som ass. nå?"

hade jag svarat - ja, tack.

Men det har jag glömt nu och allt är jävel!!!
Kommentera