1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581084 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1919021

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
TIK-Lund: bra sammanfattning. Dock tycker jag inte det är konstigt att man ställer Svedberg i mål. Kan garantera att Freddan och co ville ge svedda en chans att revanschera sig, det är så man bygger individer. Samma med hardegård, karln har varit otroligt dålig dom senaste matcherna, men ändå så får han spela mycket. På något sätt tror jag det är bra och ge spelarna förtroende, det är bara på så sätt man kan bygga spelare på sikt. Jag kommer och tänka på när Perra tränade laget, när han lät max Friberg ta en viktig straff, som han tyvärr missade. Men jag tror det är viktigt för spelare att känna förtroende. På tal om målvaktsfrågan så är jag nästan övertygad om att Brattström står på lördag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå HF - Timrå IK 2018-11-01
Ajas: Tack och bock! Självfallet var det nog så att anledningen till matchningen av Svedberg var som du säger, men jag tycker det är ett misstag.

I denna match får man väga fördelarna mot nackdelarna i Wurstens favör enligt min mening.

Vidare tycker jag tycker det skickar fel signaler till laget och till Brattström. Wursten har inget att förlora och allt att vinna genom att ha fått stå igår, och förtjänade det! Svedberg har allt att förlora men väldigt lite att vinna. Alla andra spelare med Svedberg undantaget får speltid efter prestation och det tycker jag är anmärkningsvärt ur ett lag-perspektiv.

Sedan är ju inte Svedberg någon duvunge heller i sammanhanget och halva hans jobb är ju den mentala biten, att bli utbytt för att man varit dålig i en match och sedan får stå över en match där förutsättningarna för att revanschera sig redan på förhand är jäkligt kassa, det ser jag som fördel; Svedberg, och kan man inte hantera det har man inget på denna nivån att göra.
Det värsta som kan hända för Svedberg är att Brattwurst spelar som gud, och det är väl isåfall ett incitament för att bli bättre? Nog fan vet Svedberg själv om att han är en bättre målis än Brattis och över tid ett säkrare kort. Att Brattiström sedermera lyckas stjäla nån match förtjänstfullt är ju bara bra, för spelar inte Svedberg på topp, finns en ung och hungrig Korvström som norpar minuter mellan stolparna.
Men som det ser ut nu kan han spela lite hur fan han vill
för Korvis får ändå inte stå.


Men om hans eventuella "porslinssjälvförtoende" måste till varje pris skyddas, motivera bänkningen med att han måste vila eller något. Tycker det är synd på bekostnad av Wurstström och laget hursom.

Nu tror jag förvisso att Hardegård har näst minst speltid av "ordniarie" backar efter Jallasvaara men då får vi ha JalleJannes debutmatch i åtanke, sedan har väl Hardegårds speltid debatterats flitigt här på forumet vid tidigare tillfällen.
Kommentera