1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577900 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1921795

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2018-11-13
Modano: Vi behöver tillbringa mindre tid i egen zon, det tror jag att vi kan enas kring.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2018-11-13
Knylan: som faen. Ett bra sätt är dels att undvika åtminstone hälften av de gånger vi hamnar där i onödan. Som när vi dräller med puckarna i mittzon och blir kontrade på, eller när vi går bort oss med den där jävla mellanhands-forecheckingen som jag blir helt galen på. Två pass så är två forwards överspelade, motståndarna på väg över offensiv blå och timrålaget 40 meter långt.

Sen är det det där med att få ut pucken när man är tillbakapressade. Timrå får det att se ut som det svåraste i hela jävla världen. Att bara få ut puckhelvetet. Att göra som andra lag - spela oss ur pressen och passa förbi forecheckingen - tangerar omöjlighetens gräns.

Och, just det: att få tag i pucken är ju en bra början. Möjligen skulle det underlätta om man låg tätare på motståndarna, och om man la sig tätt på snabbare. Det backas alldeles för mycket mot mål, och det är för veligt. Enkelt, hårt, snabbt. Det ska vara jobbigt att ha puck i vår zon.
Möjligen att det också skulle underlätta om man gick in hårt och rejält på kropp i närkamperna också. Det där "svänga in med klubban först i enhandsfattning" funkar ju sisådär.
Kanske att det också skulle bli färre mål i arslet om backarna såg till att det inte var fri parkering framför egen målvakt.

"Gnuggat försvarsspel under uppehållet"...sorry, men: haha. Vilket jävla gnuggande.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2018-11-13
Knylan: Hur faaan skulle det vara om styrelsen inser allvaret och skjuter till det som behövs för att förstärka backsidan? Men det tragiska är att det inte verkar ha någon betydelse om man åker ur SHL. Och åter igen....Vart har pengarna tagit vägen?
Tror ingen tränare i hela världen kan få denna back uppsättning SHL-mässiga. Ett stort under betyg till Nubben och vad kommer det att kosta när publiken ger upp?
Kommentera