Timrå IK

581244 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1923631

Sv: IF Malmö Redhawks - Timrå IK 2018-11-18
Bragd-Birger: Fast plats 8 på hemmaplan jämfört med plats 14 på bortaplan är väl ganska talande? 6 lag i serien är sämre än oss på hemmaplan.

Var går gränsen där noll poäng är noll poäng och inte en hedersam förlust eller ett fall framåt? Vad var bättre med denna match än tidigare förluster? Känslan av att vara med hela vägen in i tredje men förlora ändå? Att vi inte släppte fyra mål i en och samma period som mot Luleå eller DIF?

I min värld har Malmö 80% av spelet genomgående i denna match och även ett par puckar i stolpen. Vi kontrar men kommer knappt till avslut. Målet Palmberg gör är iofs snyggt men inte direkt ett resultat av etablerat spel utan en misslyckad rensning som han drar till på volley. Även denna match hade kunnat vara över efter två perioder för vi hittar inte ett sätt att vinna matcher på egna meriter. Ska man förvänta sig att vinna mot Malmö borta? Nä kanske inte som regel men tamefan som undantag och vi skulle behöva några ”undantag” på bortaplan nu. Vi har vunnit en match på bortaplan denna säsong och då släpper vi ändå in 3 (?) mål på dom sista 2 minuterna i den matchen mot Brynäs?

Tycker man kan fråga sig om vi är så här överjävligt dåliga eller om en annan tränare med en annan filosofi hade lyckats bättre.

Idag är vi bättre defensivt än i flera tidigare matcher men likt förbannat går vi ut i tredje och ligger under med 2-0. Helt plötsligt börjar backarna pincha på blå för att behålla offensivt tryck, man spelar med mer desperation osv. men det räcker inte riktigt till. Tänk om man gick ut med den inställningen till matchstart istället? Nu går Freddan ut och säger att vi ska ”överleva första 10 minuterna”. Snacka om att ingjuta mod i spelarna. Inte direkt.