1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580615 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1923727

Sv: IF Malmö Redhawks - Timrå IK 2018-11-18
Jaha unghöns och gammtuppar, förlust igår.
Eftersom jag efter min flytt till näst-Danmark förlorat all möjlighet att diskutera hockey i allmänhet och TimråIK i synnerhet så får ni kära HS-medlemmar hålla till godo läktarcoachens egna utsvävningar och gisserier tills jag blir åter kommenderad till ett vettigare geografiskt område!

Igår fick jag även möjlighet att för första gången denna säsongen byta dubbelslag hemma i soffan mot dubbelslag i Malmö arena istället, kul! Hoppas inte Timrå IK tagit efter MIFs "arena upplevelse" framförallt i avbrotten bara, denna ledde mest till kroniska hörselskador och skämskudde - på.

Matchen då?

Här vill jag bara börja med att (beroende hur man väljer att tolka det) vara lite positiv!
Malmös backsida var denna matchen kanske t o m sämre än vår på pappret, När speakern presenterade NICHLAS THOOOORP i första linen under introt till Malmöpublikens försiktiga skruvande, upptäckte jag att undertecknads mungipor försiktigt letade sig i riktning uppåt. Och det fick mig osökt att tänka på Christer Abrahamssons legendariska citat: - Kom igen grabbar, dom har också en dålig målvakt!
Med modifiering på just målvakten då.
Spelade nu Malmö sin defensiv som speglar kvalitén? Nä, de spelade såklart bättre. Anmärkningsvärt är också att Malmös backar absolut inte haft tillfälle att "spela ihop sig" då de flesta är inlånade från diverse A.H/div-1 och andra klubbar i närtid. Vilket i förlängningen säger något om våra egna backar, det är inte helt deras fel att försvaret ser ut som det gör, för det hade iallafall kunnat sett ut som Malmös. Nu har vi kanske inte den offensiva uppsidan för att kapitalisera på Malmös svaga backsida i samma utsträckning som andra lag, eller för den delen Malmös offensiv för att blotta vår, men jag hade iallafall varit 627% tryggare om vårt backspel motsvarat Malmös, även om inte Malmö gjorde någon höjdarmatch, vilket på pappret inte bör vara någon som helst omöjlighet.
Då vårat eget "backspel" inte verkar ge någon frukt, sno Malmös bara, finns 18 omgångar av materiel som Thellan kan studera och 38 kvar att applicera.

Korvis får gärna fortsätta stå för min del, enda anledningen till att spela Svedberg nästa match är för att se om han taggat till som satan av att få vakta lite båsdörr, för inte i ska Brattwurst kunna spela bort bästigaste Svedberg från första spaden eller?
Är jag ensam om observationen gällande det defensiva spelet Wurst kontra Svedberg förresten?
Undra sa flundra om Svedberg ställer högre krav på utespelarna när han står vilket skapar lite extra osäkerhet hos dito, han kan ju ha ett jäkla humör också, till skillnad från Korvis? Upplever det som att exempelvis skott-täck är mer kvalitativt när Bratten står, kanske för att spelarna inte behöver fundera på "hur" de ska täcka utan mer instinktivt då Korven klarar täcka målet på de skott han inte ser med sin kroppshydda, något som N.S har svårt med?

Spela Palmberg som center, inte bara i PP, tillsammans med Wedin och Fisken, och låt Madsen ta Berglund plats. Om inte annat för att I am Robot verkar ha fattat dedäringa med tekningar till skillnad från övriga och det borde nästan vara tillräckligt för att kvalificera sig, men han verkar ha kommit in i spelet i övrigt nu också, jäkligt kul att se, bör premieras!

Ge doktor Druggels "the Palmberg treatment". dvs, matcha honom i de situationer han förväntas prestera, i Powerplay mer specifikt, ge honom chansen att visa upp sina uppsidor på ett rättvist sätt, och är han lyckosam, matcha in vidare i 5 mot 5, den speltiden kan Ohårdegård efterskänka då det ändå inte gör till eller ifrån. Nu är råttet mågat på den fronten, kan jag tycka, här är det dags att testa något nytt. Det kanske t o m är det Hardegård behöver för att lyfta sitt spel fortsättningsvis. Glida runt som nån helig ko kan ju inte vara allt för utvecklande för en spelare i karriärens vagga, när prestationen inte kan motivera det?
Nu är jag i grund och botten en Hardegård-believer till skillnad från de allra flesta andra, Nubben undantagen, men inte ens jag kan stå bakom den istiden han lyfter fortsättningsvis. Och även om jag inte tycker Drugge har presterat i närheten av vad jag skulle vara komfortabel med inledningsvis kan jag hålla med om att han inte nyttjats i de delar av spelet som denne historiskt haft sina styrkor. Tror inte vi har så mycket att förlora på att testa i nuläget.

I ett annars ganska mörkt Movember så skulle jag iallafall vilja lyfta fram några spelare som trots allt visar på att inte laget helt stagnerat på alla fronter, det är lätt att kasta bajs och säga skit skall skit ha när det går dåligt och långt mycket svårare att se det positiva, här kommer ett försök det till trots!

Wedin - all agreed, här kan det inte gulligullas och särbehandlas tillräckligt, bör vara vår heliga ko. Fantastisk utveckling, komplett spetsforward på denna nivån, otroligt!

Laxen - Grymt nyförvärv, även om spelare tenderar att överprestera en aning inledningsvis tycker jag Herr Fisk visat styrkor i sitt spel som bådar väl för framtiden även om det är naivt att tro att denne skall bli en bärande poängspelare.

I am Robot - Får han vara skadefri är jag övertygad om att han klarar av att vara en poängspelare även i SHL, kul att se en positiv utveckling!

Hållander - Lite beroende av medspelare för att producera även om han inte är helt främmande för att komma till lägen på egen hand, klarat steget uppåt i seriesystemet på ett föredömligt sätt.

Thörnqvist - skämmer absolut inte ut sig, gör många bra saker ute på isen, värd att få lite uppmärksamhet.

Hå-Larssa - Bästa back, inget snack!

Skinnvägg - här kommer kanske lite backlash från övriga men tycker att grabben blir bättre och bättre, framförallt om man jämför omgång 1 med 18, värd att satsa vidare på, kommer bli en bra allroundback i SHL, skall spela i första PP.

SöderBERG - Okej, här kommer nog ingen hålla med, men "hear me out", i nuläget kanske ingen som får en att dra ner doseringen på waranen, men jämför honom med hans första insats och dagens, jäklar vilken skillnad, kan han fortsätta hålla denna kurvan kommer han garanterat peta ned JalleJanne, Prinsen och The falcon i backhierarkin, även om det kanske inte är någon större bedrift, men Printz såg ju ändå ut som typ Brent Burns i jämförelse för någon månad sedan. Och det är bara Laxen och Hålarssa som har bättre + - i laget.

Korvström - Har lite att jobba med i sidledsförflyttningarna och returkontroller men har alla chanser i världen att vara förstamålis i SHL inom de närmaste säsongerna.

Avslutar med en uppmaning till allmänheten! Skulle den som stulit Timrås A-lags förmåga att skjuta slagskott vilja vara så vänlig att under amnesti återbörda denna oavsett nuvarande skick. Sprid och förstärk!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: IF Malmö Redhawks - Timrå IK 2018-11-18
TIK-Lund: Jag håller med dig i det mesta. Speciellt vill jag lyfta fram din analys av Söderberg, jag tycker han skötte defensiven mkt bra mot Miffona. Följde med, boxade ut, stod upp och blev sällan eller aldrig överspelad. Dr Druggles insats däremot lämnade mkt övrigt att önska. Endera är karln inte redo för SHL eller så behöver han få förtroende från start. Som det var mot Malmö kändes det ju nästan som att Freddan och Tellan "set him up for failure", ungefär som att visa fansen att "titta va dålig han var" och "now step of our dicks"
Kommentera

Sv: IF Malmö Redhawks - Timrå IK 2018-11-18
TIK-Lund: Härligt fulländat inlägg!
Inför nästa match(Skelet tror jag) kan det ju vara lämpligt att studera MIFs försvarsarbete mot just Skelet, 9 kassar i röva ;-)
Kanske den insatsen låg som grund för det enklare o rejälare försvarsspelet mot oss?
Kommentera