1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581116 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1923807

Sv: IF Malmö Redhawks - Timrå IK 2018-11-18
Powerplayline 1: Kinnvall på vänsterbacken, kanske den enda spelaren vi har som någon gång får till ett slagskott av värde.

Drugge på högerbacken, ja jag vet att det inte är optimalt med två rightare. Drugges uppgift här att använda sitt fenomenala passningsspel som pojken besitter. De som sett västerviks powerplay förstår vad jag menar. Där kan klubban mot sargen vara föredömligt med samarbete med högerforwarden i formationen där givetvis wedda skall föra spelet.

Palmberg är självklara centern i den här PPformationen. Han har allt som krävs för att bli en riktig målspruta i den här spelformen och briljerar slottet när han vill.

Sista pjäsen här är givetvis Laxen, visat stor tyngd, vilja att ta snurra bakom målet och visat prov på fina mackor över hela banan. Kan definitivt hitta bladet på palmberg eller varför inte en zorro bakom förlängda :D Hade givetvis varit optimalt med en rightare även på pointppsotionen men Collberg som vore en sniper i den positionen har inte direkt visat storform se senaste 13 matcherna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: IF Malmö Redhawks - Timrå IK 2018-11-18
Affe_TIK: Ah, kul med lite formationstänk! Du kör på den gamla hederliga 2b3f formationen alltså! Spännande!
Jag är ingen motståndare till två rightare i PP, det kan ha sina fördelar!

Min första PP-line hade dock sett lite annorlunda ut, bytt Drugge mot Collberg och spelat Collberg/wedin på samma kant och låtit dem alternera point beroende på vilken sida teken hålls. Vid vunnen tek eller puckkontroll i zon flytta ner Collberg alt. NHLWedin till en 1-3-1 uppställning med skinnvägg på point i konstellationen:
Wedin LW(egentligen vartsom) - LW Collberg - Palmberg RW och Mister Fisk på mål. Låt Palmberg styra PPt från högra tekningscirkeln, behåll övriga positioner med undantag för WCWedin som får utrymme att spela vartfan han vill, med fok på att vara ett spelbart alternativ för I am Robot. Dock blir han också den svaga länken i uppställningen vilket ändå känns okej eftersom han är bäst i laget, men skulle han ha en dålig dag kan man alltid spela en fast 1-3-1. Detta resulterar då i att vi har rättvända blad i nästan alla situationer, med rätt typ av spelare på rätt rätt ställen, ett ganska okomplicerat positionsspel (de enda som behöver ha någon större koll på någon annan är Wedin och Collberg, kanske MrFisk om Wedin förlorar puck på fel sida), och utrymme för gubben i lådan Anton att kapitalisera på specifika situationer, vara kreativ, utan att offra en stabil uppställning.

Enda potentiella svagheten som jag kan se är väl egentligen högra sarghörnet, fast jag skulle inte vilja byta ut Fisken till förmån för valfri rightare bara därför, och ju bättre Kinnvall blir, desto mindre bekymmer får man där. I övrigt har denna typen av uppställning oändlig utvecklingspotential men ändå goda grundförutsättningar för gubbarna att växa in i.

Andra PPt:

Doktor Druggles - HåLarssa (vågar för stunden inte ställa någon annan bredvid Drugge, kanske Reinholtsfeldt eller ZebOhl på sikt)
LW Hållander - CE Olofsson eller Rensfeldt - RW Thörnqvist

Ge Drugge chansen att bevisa sig, håller han så är det bra, håller han inte så kan vi sluta spekulera sen, alternativen på positionerna i andra PPt är ändå inte särskilt bra, värt att chansa.
Vill man vara fancy, byt plats på backarna efter puckkontroll så bladen hamnar inåt, sök backskott, skym målvakt, jobba in returer, KISS. Fasta positioner, inga krusiduller, en uppställning som man kan falla tillbaka på om första PPt inte klickar fullt ut någon match och levererar efter grundspel och statistik i kontrast till dagsform och självförtroende. Litet frågetecken på Olofsson som center i en sådan uppställning, känns som han har lite problem med att spela "enkelt" samtidigt som man inte vill hämma hans utveckling i det konstruktiva spelet, sedan är han en ganska svag tekare. Samtidigt har Reinholtsteinfeldt mycket kvar att bevisa, men skulle nog ha lättare att ta till sig ett enklare spel, och känns liiiite stabilare ändå på något sätt, även om jag kan tycka att ingen av dem är helt självklara.
Skulle nu Drugge visa sig vara nån form av PPmessias byt plats på honom och Kinnwall i första.
Kommentera