1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581952 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1933927

Sv: Timrå IK - Linköping HC 2018-12-30
mikenomad: Vi kommer närmare LHC för varje match 1-4 2-4 3-4 Nästa match lär väl sluta 4-4 då. Just nu 9-0 i poäng till LHC med 1 match kvar att spela mot dem. På 29 matcher har vi tagit 29 poäng varav 23 på hemmaplan och endast 6 på bortais( 1 poäng mindre än vad Mora klarat av.) Vi måste bli bätte på bortaplan om vi ska klara en 12e plats alternativt vinna kvalet. Så min nyårsönskan blir att vi spelar upp oss på bortaplan vilket skulle vara bra för självförtroendet inför ett eventuellt kval och att vi undviker det genom att knipa 12e platsen! Gott nytt år alla Tik fans!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Linköping HC 2018-12-30
Matsg: Mycket går mot det bättre, och har så gjort under hyfsat lång tid nu. Det går inte att förringa att vi kunnat haft lite mer flax under många matcher men där det endera brustit i oförmåga att göra mål eller att målvaktsspelet/försvaret fallerat. Ska man vara elak så har vi på inget sätt blivit sämre sedan Falk blev skadad. När han nu är tillbaka så kommer han tillbaka till ett annat lag, vilket kan göra att även han kanske kan steppa upp. Förhoppningsvis. Mycket sket sig i början av säsongen när backarna ville lite väl mycket, något som hela laget var drabbat av. Falk ville lyfta sitt spel till en ny nivå men befann sig då i en betydligt svagare omgivning än DIF vilket blir livsfarligt och helt plötsligt så gör alla fel, hela tiden. Vi behöver att han ska vara den spelare vi värvade honom för att vara, det vill säga något form av Didrik-substitut. Kan han bara fokusera på det så kan nog den antydan till harmoni man trots allt skönjar fortsätta att frodas, för det har hänt grejer.

Jämför Palmbergs kroppsspråk nu mot för 10-15 matcher sedan. Det här unga/oerfarana laget har tagit steg och nu börjar man verkligen befinna sig på den här nivån, något vi inte alls gjorde i början av säsongen när vi hade katastrofala siffror trots att vi ändå vann matcherna. Det var bara en tidsfråga innan fallet skulle komma och det kom sedan, med besked. Nu ser det däremot betydligt ljusare ut, inte minst i de underliggande siffrorna. Jag tror att vi var nere på 39% i corsi i början av säsongen, på de sista 10 matcherna är vi uppe på 49%. Det vill säga att vi börjar närma oss ett scenario där vi i fem mot fem spelet verkligen drar jämnt skägg med motståndarna. Med tanke på hur fina siffror vi har i PP så borgar detta för att vi borde ha goda chanser till fortsatt poängplockande.

Har vi tackat Johan Persson tillräckligt förresten? Helvete vilken underskattad spelare. Hade vi tagit steget upp i våras utan honom? Tveksamt. Nu kliver han in med en halv hälsena och är hela tiden en spelare som får pucken att hamna i farliga lägen. Han värvades som en sniper men är numera en grävling av yppersta SHL-klass, ingen puck är någonsin helt förlorad när han är på isen. Nubben har sagt att Wedins framfart egentligen inte är så överraskande då Wedin egentligen är en sån spelare som passar bättre på SHL-nivå än i HA, och detsamma får man väl säga om JP. Ju mer han får hålla i pucken desto sämre blir han, därför passar han så sjukt bra i de där träskmarkerna när han bara ska gräva fram puckar och komma till snabba avslut.
Kommentera