1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580421 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1938949

Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2019-01-19
Tikkare: problemet med att hålla på Timrå IK är ju att man får upp hoppet varje jävla match. Spelar hur bra som helst i 40-50 minuter för att sedan haverera totalt. Att man måste tugga valium som timråit är varken överdrift eller skröna.

Sen tycker jag många här är jävligt orättvis i sin analys om laget vi har i år jämfört med laget vi hade ifjol. Visst var hauke en jävla vägg ifjol, men han hade också bättre förutsättningar än vad svedberg har i år.

För det första hade hauke lättare motstånd, sen satt försvarsspelet bättre för den nivån de spelade på också. Hauke hade dessutom harvat i Sverige i några år innan han kom till oss.

Medans svedberg kommer från en relativt framgångsrik karriär utomlands till ett totalt bottenlag. Omställningen att åter spela i Sverige med alla förväntningar han har på sig gör det förmodligen inte lättare heller. Sen är nivån högre också.

Minns ingen kvalet till shl? Då vi för första gången på hela säsongen möter shl motstånd börjar hauke släppa in mål som aldrig någonsin skulle gått in annars, jag minns också att många hade samma reaktion då som nu (låt brattström stå).

Mer från kvalet då, vi hade problem med indianare, framför allt från parks och dahlrot men även andra fick ganska mycket skit under dom 4 första matcherna mot KHK. Sen steppade laget upp rejält men enligt mig var det ett fåtal spelare som bar laget på sina axlar dom 3 sista matcherna (Dahlen, gallo, Wedin framåt och Larsson och han jag tappat namnet på men som slängde sig och bröt ett friläge som Olofsson sen kunde avgöra matchen på)

Med de sagt så frågar jag er, är laget verkligen sämre överlag än vad det var ifjol? Jag tycker inte det iaf. Vi spelar mot mycket bättre lag i år och det måste man ha i åtanke.

Och MED DE sagt så tycker jag också att svedberg fokuserar på fel saker. Han måste släppa allt utom att rädda puckar. Då han börjar irritera sig över skitsaker blir han jävligt sprättig och då går allt möjligt in.

Ber för övrigt om ursäkt för mastodontinlägg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2019-01-19
Öndulat: Huvudet på spiken Pippin. Kunde inte ha formulerat det bättre.
Vi ligger sist och rädslan för att förlora lägger sig som en våt filt över laget i slutminuterna.
Tänk bara på 2 mot 2 läget i offensiv zon med Ahlsenfelt utplockad.
Lite självförtroende i forchecken där och vi hade stängt matchen med 4-2 i öppet mål.
Hockey är ett jävla mindgame, så enkelt när du leder serien men så oerhört svårt att när du vill ingjuta mod i ett bottenlag som vårt.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2019-01-19
Öndulat: Bra. Dessutom ska man komma ihåg att man i Allsvenskan har ett par tiondelar extra på sig att fatta beslut. För en back är det en evighet när man är satt under press.
Kommentera