1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580616 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1939235

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Jag undrar om det finns någon enskild utespelare som kan lyfta Timrå på eget bevåg?
Sonnenberg var en jäkla megahit av (Linkan var det väl?) men den upplagan av TIK var av en helt annan kaliber och han var ett perfekt komplement till truppen.

Hade Sonnenberg som tillskott i TIK anno 18/19 varit tillräcklig för att lyfta laget?
Lander?
Hade ens Brent Burns ensam varit tillräcklig för att undvika kval?

Själv har man ju funderat en hel del på detta och som jag ser det är där endast en position som man potentiellt skulle kunna lyfta laget 18/19 med en värvning och det är isåfall målvakten, typ Viktor Fasth runt 2010.

Med tanke på att Svedberg absolut inte kommer ersättas så skulle jag gissa att Timrå skulle behöva MINST 2 nya backar av god SHL kvalité och en Center av god Europeisk kvalité för att lyfta detta laget över strecket.

Laxen var ju faktiskt varit en riktig succévärvning men hur stor skillnad har han egentligen gjort?

Jag skulle nog lägga mina kulor på en Mental tränare så vi inte åker ur i kvalet pga hjärnspöken - för tillräckligt bra trupp för att mäta oss i en bäst av 7 mot valfritt allsvenskt motstånd, det har vi.
Istället för att lägga alla stackars ören vi har kvar på en potentiell flopp?
Nubbens "under - säsong" värvningar har ju inte direkt slagit sådär superofta väl ut, historiskt. Och nu snackar vi inte heller "spetsa till laget" utan "lyfta HELA laget".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Jag minns någon av de första säsongerna Timrå spelade i Elitserien. Pavel Rosa och Marcu Jantunen anslöt sent på säsongen och spelade typ 10 matcher och lyfte Timrå över sträcket. Det måste vart Nubbens värvningar. Men jag minns inte att de lyfte precis hela laget. Det gjorde nog det mesta själv.

PS. Kollade upp detta på EP. Pavel rosa hade 5+1 på 10 matcher och Jantunen 2+4 på 11. Det är Rosa jag minns mest av. Han hade snajper-mentalitet. Som en snäppet sämre variant av Pavel Brendl. Brendl gjorde för övrigt 5+3 på 12 för HC Arlanda så sent som förra säsongen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Nu kanske jag missar poängen men nog hade väl Brent Burns i Timrå haft en enorm påverkan? Han är ändå en av dom bästa offensiva backarna i hela världen. Gör mer än en poäng per match i NHL, världens bästa liga. Skulle inte alls blivit förvånad om han vann SHLs poängliga om han spelade hos oss. Även vår defensiv skulle bli bättre för puckinnehavet ökar med honom på isen = mindre chanser bakåt.

Dahlén tycker jag hade en stor påverkan på oss förra säsongen. Visst var vi bra utan honom (ledde serien redan innan han kom hem) men han bidrog ändå men en riktigt stabil offensiv. Gjorde 44p på 44 matcher. Jag tänker att men honom i laget så gjorde vi typ ett mål mer per match. Det blev säkert ganska många fler vinster/oavgjorda matcher på den säsongen av det. Och behöver man ens säga något om hans matcher mot Leksand?

Min åsikt är alltså att nog fan kan det räcka med en enda spelare för att vända på allt. Är väl som vanligt en prisfråga eller att bara ha tur med att hitta dom.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Varför är en del av er så jävla stressade?
Kommentera