1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581652 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1939215

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Jag tror vi behöver en ledare på isen. En vars spel drar med sig de andra och ser till att de andra spottar i nävarna och bara köttar de med. En sheriff, en stjärna, en ledare (kanske t o m en buse). Gärna allt i ett men var i helvete hittar man en sån vid den här årstiden? Var inte Sonnenberg en sån där värvning innan transferfönstret stängde. Kan blixten slå ner i samma lag 2 ggr och Nubben lyckas värva en liknande karaktär igen?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Jag undrar om det finns någon enskild utespelare som kan lyfta Timrå på eget bevåg?
Sonnenberg var en jäkla megahit av (Linkan var det väl?) men den upplagan av TIK var av en helt annan kaliber och han var ett perfekt komplement till truppen.

Hade Sonnenberg som tillskott i TIK anno 18/19 varit tillräcklig för att lyfta laget?
Lander?
Hade ens Brent Burns ensam varit tillräcklig för att undvika kval?

Själv har man ju funderat en hel del på detta och som jag ser det är där endast en position som man potentiellt skulle kunna lyfta laget 18/19 med en värvning och det är isåfall målvakten, typ Viktor Fasth runt 2010.

Med tanke på att Svedberg absolut inte kommer ersättas så skulle jag gissa att Timrå skulle behöva MINST 2 nya backar av god SHL kvalité och en Center av god Europeisk kvalité för att lyfta detta laget över strecket.

Laxen var ju faktiskt varit en riktig succévärvning men hur stor skillnad har han egentligen gjort?

Jag skulle nog lägga mina kulor på en Mental tränare så vi inte åker ur i kvalet pga hjärnspöken - för tillräckligt bra trupp för att mäta oss i en bäst av 7 mot valfritt allsvenskt motstånd, det har vi.
Istället för att lägga alla stackars ören vi har kvar på en potentiell flopp?
Nubbens "under - säsong" värvningar har ju inte direkt slagit sådär superofta väl ut, historiskt. Och nu snackar vi inte heller "spetsa till laget" utan "lyfta HELA laget".
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: En "Caslava" på backen vore inte fy skam heller!
Kommentera