1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1941221

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2019-01-26
NDR: fast man kan inte bara räkna upp siffror och säga att det är hans fel. Mot Färjestad ska han ta 2-2, men övriga mål är rena bjudningar, alternativt slumppuckar, som försvaret ger bort. Det KAN man inte lasta en målvakt med.

Laget behöver lära sig spela av en match och hålla ledningen. Det funkar inte att tappa fokus fullständigt i 10 minuter och tro man ska vinna i SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2019-01-26
Jensen_12: Jag är med på hur du menar. Problemet är ju bara att alla lag släpper till lägen, hur det än är. Vi gör det dock betydligt mindre än vad vi gjorde tidigare, över de senaste 20 matcherna så är det bara fem lag som släpper till färre skott i skottsektorn än vad vi gör. Hur man än vrider och vänder på det så verkar i stort sett all tillgänglig statistik (och vad vi alla ser med egna ögon) tala för att vi har ett jätteproblem på den oerhört kritiska målvaktspositionen.

Utifrån min extremt begränsade kunskap om målvaktsspel i kombination med försvarsspel och de direkta kopplingar man kan göra däremellan så gör Svedberg en bedrövlig säsong. Var han ens bra mot Mora? Egentligen? En nolla är en nolla, men någon gång så tillfaller marginalerna oss också. Mora borta kändes som en sådan match.

Vi har ställt till det för oss själva, helt enkelt. Det kan bli riskfyllt detta, med en målvakt som befinner sig i ett helt annat universum än resterande delar av laget. Vi skulle kunna skicka Svedberg och det skulle knappt förvåna mig om han går och vinner SM-guld och blir hyllad till skyarna, men i den här årgången av Timrå IK fungerar det inte alls.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2019-01-26
Jensen_12: Tyvärr stämmer det du säger; Timrå kan inte spela av matcherna när man är i ledning. Freddan känner till problemet men har inte hittat en lösning; Journalisten Engström, Sundsvalls tidning tycker att laget bör ta mental hjälp! Jag tror att en viktig del ligger i det klena målvaktsspelet och backar som inte tror på sig själva
Kommentera

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2019-01-26
Jensen_12: Man kan inte lasta, men om man som bottenlag och som i Timrås fall, så kan man i alla fall önska och hoppas.. Klent försvarsspel förvisso, men som jag sa, i Timrås fall så kan man inte ha en målvakt som står på öronen nån gång varannan vecka, tyvärr är det så och du vet likaväl som jag att det har varit lite för ofta som denna diskutionen dyker upp.
Kommentera