1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581111 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1941259

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2019-01-26
Jensen_12: Jag är med på hur du menar. Problemet är ju bara att alla lag släpper till lägen, hur det än är. Vi gör det dock betydligt mindre än vad vi gjorde tidigare, över de senaste 20 matcherna så är det bara fem lag som släpper till färre skott i skottsektorn än vad vi gör. Hur man än vrider och vänder på det så verkar i stort sett all tillgänglig statistik (och vad vi alla ser med egna ögon) tala för att vi har ett jätteproblem på den oerhört kritiska målvaktspositionen.

Utifrån min extremt begränsade kunskap om målvaktsspel i kombination med försvarsspel och de direkta kopplingar man kan göra däremellan så gör Svedberg en bedrövlig säsong. Var han ens bra mot Mora? Egentligen? En nolla är en nolla, men någon gång så tillfaller marginalerna oss också. Mora borta kändes som en sådan match.

Vi har ställt till det för oss själva, helt enkelt. Det kan bli riskfyllt detta, med en målvakt som befinner sig i ett helt annat universum än resterande delar av laget. Vi skulle kunna skicka Svedberg och det skulle knappt förvåna mig om han går och vinner SM-guld och blir hyllad till skyarna, men i den här årgången av Timrå IK fungerar det inte alls.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2019-01-26
Knylan: Tyvärr ser inte alla det du/vi ser. Går inte diskutera med folk på olika forum om Svedberg. Ställ dig själv i mål får man som argument ibland,Inte ens lönt att svara på det.

Har blivit en tudelad skara av fans angående Svedberg. Ena skaran säger fortfarande, med det försvarsspel vi besitter så kan inte ens Rinne ta puckarna. Grejen är dock som du säger, vi har täppt till dom värsta misstagen nu och har bättre corsi och annan statistik än en del andra lag nu.

Kolla på matchen mot Malmö tex. Kom inte och påstå att deras spelare inte bjöd oss på kalaslägen genom slarv. Däremot var det en blandning av oförmåga att ta vara på chanserna och att Ahlsenfelt va ruskigt tät. Nej håller också fast vid att Svedberg är i grunden en bra målvakt med felrekryterad för Timrå... Tyvärr....
Kommentera

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2019-01-26
Knylan: Kunde inte ha sagt det bättre själv om jag så hade tusen år att fundera!

Undra sa flundra om man förbisåg Svedbergs person lite när det begav sig, har han det i sig att bära ansvaret för ett lags mot/framgångar på det sättet som krävs av en målvakt i Timrå 18/19, eller stirrade man sig blind på kapaciteten?

Att vara en målvakt av Europeisk toppklass och vara en bra målvakt i ett bottenlag är nödvändigtvis inte en och samma målis.

Tittar man på hans prestationer historiskt så får jag lite känslan av att han varit som bäst när det inte funnits några större förväntningar på honom.
Men nu är situationen en helt annan... Nu står laget och faller med Svedberg.

Tror vi flesta härinne kan komma överens om att när Brattkorv känns som ett fullgott alternativ att ställa inför match, då har vi misslyckats ganska fatalt med värvningen av vår 1:e målis oavsett backsida.

Jag tror Svedberg satt alldeles för stor press på sig själv och klarar inte av att hantera detta. Stämmer ganska bra in på hans överarbetande spel och dåliga hållning, signifikativt för en målvakt i obalans.
Och med tanke på att han inte lyft sig tillsammans med laget pekar på att det är han själv som sätter stopp.

Timrå har onekligen satt sig i en jäkligt knepig situation. Vi "måste" spela Svedberg då han är den enda målvakten vi har med realistisk kapacitet att vara så bra som laget kräver men när Niklas inte motsvarar specen så blir alternativen väldigt problematiska.

Nu tror jag förvisso inte Timrå har egentligen något att förlora på att ställa Korvis ett par matcher framöver, men jag förstår att ledningen har det.
Även om det är lite väl naivt av mig å tro att Bratten kommer kunna bära oss över tid så kan hans möjlighet att spela helt utan press och förväntningar vara tillräckligt för att ta några pinnar i närtid.

I värsta fall spelar Brattström tvärkasst och Svedberg kan förhoppningsvis starta om, kanske komma tillbaka med lite sänkta förväntningar på sig själv. Han bör rimligtvis passa på att ringa Weddas mentala coach under tiden.
Och i bästa fall spelar Körven som en gud och Timrå har några poäng på pluskontot, för helt ärligt, finns det något viktigare än poäng just nu?
Kommentera