1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577864 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1943659

Sv: Apropå nånting...
Vad tros om att sätta Palmberg som 13e forward och spela honom mestadels som PP-specialist? Tycker det emellanåt ser klent ut i 5 vs 5 för honom, visserligen har han växt in lite i det sen säsongsstarten. Kanske prova Jansson i några matcher igen?
Sen skulle jag önska att man sätter olika spelsätt för olika kedjor. Ta tex Sebbe - han är förbaskat snabb men känner inte att den förmågan tas till vara. Sätt honom i 4e kedjan och låt honom gå på kontringar. Berglund har ju bevisligen spelsinne, så förhoppningsvis kan han slå några fina puckar att jaga på för Sebbe. Gillade intentionen mot FBK där han fick liggahögt och stöta när motståndarna var i vår zon. Mer sånt!
Sen blir det mer och mer tydligt att Hardegård måste antingen jobba på spelsinnet eller passningarna, mycket felpassningar i kritiska lägen nu.
Jag hoppas innerligt att träningen individanpassas, se Lex Berglund där med frilägen t.ex. Även Svedberg bör nog se över sin plockhandsksida, har sett halvsvagt ut större delen av säsongen. Kanske helt enkelt är en effekt av att han är relativt liten i målet.

Jaja, nu känns vi hyfsat avsågade tyvärr. Om ingen fantastisk uppryckning sker inom de närmaste 5 matcherna bör man nog tänka på kvalspelet och taktikupplägg mot eventuella motståndare där.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Perreman: Pappa Berglund pratar du om nu va?

Jag gillar det Öndulat skriver och tänker. Jag är helt övertygad om att föreningen hade ett mycket värre worst-case-scenario uppmålat inför säsongen än det vi befinner oss i nu. Nubben hade nog inte så mycket val; fylla på med avskrapet och smulorna från SHL-pamparnas smörgåsbord ihopp om att dom (Madsen, Rensfelt, Söderberg, Falk osv) skulle erbjuda en habil och trygg tillvaro så att dom unga fick utvecklas under resans gång. Förmodligen hade Nubben inget annan möjlighet, ingen omgiv. Allt på en hand; chansa och hålla tummarna.

För handen på hjärtat; hur jävla exalterad kan Nubben ha varit när Madsen satte sin kråka på kontraktet? "Ja ja, det är i alla fall lite SHL-rutin..." typ.

Den enda grova missräkningen som jag tror Nubben grämer sig över är Svedberg. Övriga hade han nog bara en förväntan på att vara någorlunda medelmåttig i SHL. Och så dom unga - utvecklas och ta kliv. Som Wedin gjort big time.

Med vårt facit; fail. Men jag är inte så övertygad om att det är lika mycket misslyckande från föreningens sida. Förhoppningarna var nog högre än så här - men inte förväntningarna. Det går nog kanske lite bättre än vad de förväntade sig; rent poängmässigt. Men säkert lite sämre utvecklingsmässigt.

Trots min generella inställning till den här säsongen och hur den har utvecklas skulle även jag gärna se nån förstärkning. Fick jag välja är det främst backsidan. Att gå in i ett kvalspel med det vi visar upp idag gör mig jävligt orolig. Och då skiter jag fullständigt i hur AIK spelar för stunden, eller hur dom inte spelar. Timrå ik kommer att ha nog med sina egna hjärnspöken i det kvalet.

Är glaset halvfullt eller halvtomt? Gör Timrå en okej säsong utifrån förutsättningarna eller gör man en bedrövlig säsong med förutsättningarna? Vad kom först; hönan eller ägget? Därom tvistar di lärde.
Kommentera