1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580615 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1944310

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: eftersom de vägrar ta tillbaka den populära kvalserien (som jag personligen kan tycka var lite orättvis på sitt sätt), så är väl detta en bra väg framåt.
Vad gäller kommande kval kan vi notera att AIK och IKO nu ryckt ifrån övriga lag så pass mkt så att det är nån av dessa 2 vi får möta om vi kommer sist i tabellen. Kan vi hoppas att åtminstonde ett av lagen Mora och Örebro klappar ihop så att vi slipper plats 14 och kval mot AIK...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
JanneH: det här förslaget spelar ju storklubbarna rakt i händerna. Dom rikaste klubbarna: Färjestad, Frölunda, Djurgården, Skellefteå osv. kan lugnt cementera sig i den ekonomiska toppen av SHL och alltid ha första tjing på dom bästa och dyraste värvningarna. I andra delen av tabellen kommer det nu bytas ut en klubb för varje år och in kommer ett nytt lag som kommer få det tufft att etablera sig. Allt för att inget nytt Skellefteå skapas, dvs. en liten klubb kommer från ingenstans, får lokalt stöd över åren och blir en ny maktfaktor. Hur många nykomlingar slår lag 13 i bäst av 7?

Det här är ju döden för klubbar som Mora, Timrå osv. Jag har aldrig förstått det enorma motståndet till det sportsliga i att behöva slå den motståndare vars plats man aspirerar på att överta. Vilka klubbar ska vi fajtas med om andrahandssorteringen på marknaden? Mora och vilka fler? Ponera att vi åker ur i år mot Oskarshamn. Kul situation för dom nästa säsong, dom har förmodligen en ännu mindre chans att kvala sig kvar än vad vi haft.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Vilka vi möter är ju helt beroende av vilket lag som vinner HA-finalen. I dagsläget är det 2-2 i matcher mellan IKO-AIK under grundserien så det kan bli en jämn matchserie i finalen.
Kommentera