1150x200-x1KZdWv1.jpg

Timrå IK

517790 inlägg · 6206 ämnen

Inlägg #1944558

Sv: Apropå nånting...
JanneH: det här förslaget spelar ju storklubbarna rakt i händerna. Dom rikaste klubbarna: Färjestad, Frölunda, Djurgården, Skellefteå osv. kan lugnt cementera sig i den ekonomiska toppen av SHL och alltid ha första tjing på dom bästa och dyraste värvningarna. I andra delen av tabellen kommer det nu bytas ut en klubb för varje år och in kommer ett nytt lag som kommer få det tufft att etablera sig. Allt för att inget nytt Skellefteå skapas, dvs. en liten klubb kommer från ingenstans, får lokalt stöd över åren och blir en ny maktfaktor. Hur många nykomlingar slår lag 13 i bäst av 7?

Det här är ju döden för klubbar som Mora, Timrå osv. Jag har aldrig förstått det enorma motståndet till det sportsliga i att behöva slå den motståndare vars plats man aspirerar på att överta. Vilka klubbar ska vi fajtas med om andrahandssorteringen på marknaden? Mora och vilka fler? Ponera att vi åker ur i år mot Oskarshamn. Kul situation för dom nästa säsong, dom har förmodligen en ännu mindre chans att kvala sig kvar än vad vi haft.
+4
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: Ett annat problem med förslaget är den stora skillnaden ekonomiskt mellan ligorna. De lag som trillar ur kommer behöva kapa organisationen rejält och ev. konkurs i värsta fall. Sen tror jag att det kommer bli ett enda flipperspel av nykomlingar som direkt trillar ur och kraschar ekonomiskt. I grunden tror jag förslaget är bra, men då krävs jämnare förutsättningar ekonomiskt.
+1
Kommentera