1150x200-x1KZdWv1.jpg

Timrå IK

517796 inlägg · 6206 ämnen

Inlägg #1944596

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: vart ska man sätta gränsen då? ska div 1 hockeyn också då få dela lika mycket på kakan. Håller dock med att HA lagen får vi lite pengar. För övrigt tycker jag som det är nu är HA minst lika rolig serie att se på där alla kan slå alla. Men går AIK och Leksand upp så blir nog intresset mindre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Tikkare: varför ska div.1 få tv-pengar, deras matcher sänds inte av Cmore?

Visst måste man investera i tillväxt så div.1 borde få ökade anslag. Visst är HA en kul serie att följa men klubbarna borde få förutsättningar att bygga en långsiktigt hållbar verksamhet. Det här förslaget gynnar bara dom rikaste klubbarna. Det tror jag är dåligt för svensk hockey. Alla talanger kommer inte från storstadsklubbarna, alla får inte plats på deras hockeyskolor och i deras juniorsatsningar.

Jag kan inte fatta att någon utanför storstadsklubbarna accepterar det här förslaget, det är ett dråpslag mot dom mindre klubbarna i både SHL och HA. Varför ska Oskarshamn satsa på att avancera om det inte samtidigt innebär 150 millar om året från kommunen i bidrag för hur ska dom på något sätt kunna konkurrera i SHL ekonomiskt? Att man sedan tar bort kravet på x antal sittplatser låter ju snällt men undermeningen anser jag är: ”ni behöver inte bygga ut arenan och öka era intäkter, det är bra om ni har en klen ekonomi så att ni inte kan konkurrera och således snart åker ner i hockeyallsvenskan igen”.

Ponera att Färjestad gör en katastrofsäsong och åker ur SHL. Hur många säsonger kommer dom att harva där? EN. En säsong. Sen går dom upp igen för som har ekonomin att köpa sig tillbaka direkt. Därför är kval aldrig en faktiskt risk för storklubbarna och därför är dom de enda vinnarna på det här förslaget.
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tikkare: Jag har varit inne på en tanke tidigare, att det skulle finnas en central styrning via ishockeyförbundet över sponsorpengar (tv-avtal) till de 3 högsta ligorna. Tänk en fördelning likt 70/25/5, det är ändå en rätt stor uppjustering för HA och div1 utan att SHL tappar allt för mycket. Sponsorerna lär ju inte gilla ideen, så därför är det kanske orimligt i praktiken. MEN, jag tror att det vore bra för svensk hockey.
+3
Kommentera