1150x200-x1KZdWv1.jpg

Timrå IK

517720 inlägg · 6206 ämnen

Inlägg #1944639

Sv: Apropå nånting...
Tikkare: varför ska div.1 få tv-pengar, deras matcher sänds inte av Cmore?

Visst måste man investera i tillväxt så div.1 borde få ökade anslag. Visst är HA en kul serie att följa men klubbarna borde få förutsättningar att bygga en långsiktigt hållbar verksamhet. Det här förslaget gynnar bara dom rikaste klubbarna. Det tror jag är dåligt för svensk hockey. Alla talanger kommer inte från storstadsklubbarna, alla får inte plats på deras hockeyskolor och i deras juniorsatsningar.

Jag kan inte fatta att någon utanför storstadsklubbarna accepterar det här förslaget, det är ett dråpslag mot dom mindre klubbarna i både SHL och HA. Varför ska Oskarshamn satsa på att avancera om det inte samtidigt innebär 150 millar om året från kommunen i bidrag för hur ska dom på något sätt kunna konkurrera i SHL ekonomiskt? Att man sedan tar bort kravet på x antal sittplatser låter ju snällt men undermeningen anser jag är: ”ni behöver inte bygga ut arenan och öka era intäkter, det är bra om ni har en klen ekonomi så att ni inte kan konkurrera och således snart åker ner i hockeyallsvenskan igen”.

Ponera att Färjestad gör en katastrofsäsong och åker ur SHL. Hur många säsonger kommer dom att harva där? EN. En säsong. Sen går dom upp igen för som har ekonomin att köpa sig tillbaka direkt. Därför är kval aldrig en faktiskt risk för storklubbarna och därför är dom de enda vinnarna på det här förslaget.
+3
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: jag förstår din tanke, och den är god. Men om cmore ska dela lika till HA kan lika gärna utöka SHL till 28 lag😁. Som nån skrev 70-30 tycker jag kunde vart bra. Och att utöka SHL till 18 lag. Är så jävla grymt less på att samma lag harvar i SHL. Nåt nytt i bästa fall per år. Som med tur och flit lyckas hålla sig kvar. En sak är säker är att Leksand och AIK måste va i SHL. För svensk hockey skull om inte annat. Dom drar publik och det är en stor del till ekonomin i klubbarna.
Sen tycker jag det kan delas upp i en norr och syd serie. Där många derbyn skulle få fart på hockeyn inte bara i städerna utan även runt om i byarna. Samtidigt spar lagen stora summor i form av flygkostnader. Syd och norr möts 4 ggr på en säsong. 10 lag i varje serie. Norra : Luleå, Skellefteå, Björklöven, Modo, Timrå, Brynäs, Leksand. AIK, Djurgården och Södertälje alternativ Västerås.
Syd: Malmö, Rögle, Hv71, Växjö, Frölunda, Färjestad, Linköping, Örebro, Vita Hästen, Oskarshamn.
+7
Kommentera