1150x200-x1KZdWv1.jpg

Timrå IK

517796 inlägg · 6206 ämnen

Inlägg #1944649

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: jag förstår din tanke, och den är god. Men om cmore ska dela lika till HA kan lika gärna utöka SHL till 28 lag😁. Som nån skrev 70-30 tycker jag kunde vart bra. Och att utöka SHL till 18 lag. Är så jävla grymt less på att samma lag harvar i SHL. Nåt nytt i bästa fall per år. Som med tur och flit lyckas hålla sig kvar. En sak är säker är att Leksand och AIK måste va i SHL. För svensk hockey skull om inte annat. Dom drar publik och det är en stor del till ekonomin i klubbarna.
Sen tycker jag det kan delas upp i en norr och syd serie. Där många derbyn skulle få fart på hockeyn inte bara i städerna utan även runt om i byarna. Samtidigt spar lagen stora summor i form av flygkostnader. Syd och norr möts 4 ggr på en säsong. 10 lag i varje serie. Norra : Luleå, Skellefteå, Björklöven, Modo, Timrå, Brynäs, Leksand. AIK, Djurgården och Södertälje alternativ Västerås.
Syd: Malmö, Rögle, Hv71, Växjö, Frölunda, Färjestad, Linköping, Örebro, Vita Hästen, Oskarshamn.
+7
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Tikkare: du ska ha cred för din osjälviska åsikt, AIK och Leksand berör så klart men vilken klubb som saknar publik och nationellt engagemang ska dom ersätta? Dom klubbarna är Mora och Timrå.

Derbytankarna skriver jag under på. Det skulle vara mycket mer intressant än nuvarande upplägg.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tikkare: har länge haft liknande tanke hockey är en folksport
ju fler involverade orter över landet desto bättre!
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tikkare: Så kvalar vinnaren i HA Syd mot sist i SHL syd och likadant i norr eller ?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tikkare: faan va bra skrivet! Hockey ska inte vara nåt jävla kommunist experiment där alla delar lika oavsett underhållningsvärde, samtidigt behöver det inte vara nån jävla tävling i "vem roffar åt sig mest" á la Jörgen Lindgren heller.
70-30 köper jag rakt av!!!
+1
Kommentera