1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581614 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1948562

Sv: Apropå nånting...
Tikkare: Som jag ser det började fallet mellan 2007-2010 med att man tappade Kenta, Sedan Nubben och övriga Stommen i laget, framförallt till Köplunda.

Då Timrå började om, inte som ett litet lag i mellersta Norrland som med näbbar och klor kämpat sig upp i hierarkin i små etapper med egna produkter, förvaltning och utveckling som främsta redskap.

Utan som ett stabilt SHL lag med arena och plånbok som tillät namnkunniga värvningar som sålde årskort.

Detta resulterade i att när "köpespelarna" inte lyckades leverera och man slutat titta långsiktigt samt försummat sin egna organisations förmåga att bistå A-laget med billiga produkter för att bära stommen av spelare som krävs för att garantera sin position i ligan så blev utfallet på nämnda värvningar inte huruvida långt Timrå potentiellt skulle kunna gå i ett slutspel längre.

"Köpespelarna" gick från att vara ett komplement till stommen, till att vara stommen, ny varje säsong, upphaussade låtsats finn-femmor och transatlanter, scoutade på EP för Timrå skulle bäras av knektar och så Aftonbladets Thomas Ros kunde på försäsongen tippa Timrå högt.
Jag minns själv premiären säsongen 2010/11 mot Frölunda med nyförvärv som Ilkka Pikkarainen euorpas bästa powerforward och magikern från Jäähoonka Kim Hirschovitz i spetsen.
6-1 blev det väl, kvällstidningarna hyllade oss, potentiell SM-final gick att läsa efter den insatsen.

Så blev det inte, inte ens fler slutspel.

Identiteten och ödmjukheten var som bortblåst och så kom verkligheten slutligen ikapp Timrå.

Man fick börja om på ruta ett.

Nu är vi tillbaka där vi var år 2000. Då stavades spelarna till början på en epok något helt annat.

Finns nästa pensionerade nummer i dagens Timrå?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: den absolut sämsta värvningen var Yared Hagos då han kom ifrån Skellefteå och fick ett kontrakt på 300.000 i månaden i 3 år. Det var Linkan som tyckte han gjorde en bra affär. Jävla idiot.! Sen gick det bara utför..Linkan förstörde mycket, eller ledningen förstörde mycket. Sen gick det snabbt utför. Det var ju skitkul med hockey och en annan atmosfär tyckte jag där just innan Timrå gick upp igen..och åren efter. Folk brann mer för hockeyn då. Nu finns cmore,, tvspel och annat som frestar. Synd då Timrå är en anrik fin förening som jag tycker ska vara i finrummet. Som jag sagt förrut så önskar jag en ny yngre generation tar över Timrå..ett nytänkande.!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Kenta tappade man väl dock inte? Man valde väl att inte förlänga fast han ville stanna. In tog man istället Challe. Det tillsammans med att man inte förlängde med Oscar Sundh är ett av de största misstagen den sportsliga ledningen gjort genom åren.
Kommentera