1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581464 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1951617

Sv: Apropå nånting...
Icetea: det här räcker inte. Uppmanar alla att kolla 2-3 AIK-matcher och jämför med det här jävla debaclet på isen ikväll och kom tillbaka och säg att vi klarar kvalet.

Visst AIK, spelar ganska svängigt, har en stark offensiv och slarvig defensiv...mot vilket motstånd passar detta utmärkt? Ett lag med ineffektiv offensiv som inte tar vara på chanserna och en svag defensiv...det är vi. Det här kommer, i bästa fall, att bli en rysare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: Man kan ju – om man vill – ta i beaktande att det finns en tydlig skillnad i vilket motstånd vi respektive AIK möter också. Det är givetvis så att direktkvalet kommer att bli en rysare, men för det första så ska AIK vinna finalen och sedan är det givetvis också så att spelplanen i stort sett helt och hållet ritas om. Jag vet fortfarande inte vad jag helst föredrar. Det omedelbara svaret är ju givetvis Oskarshamn, men hur skulle vi isåfall hantera den mentala förslappning det skulle medföra? Härinne skulle det jublas, förmodligen skulle även anspänningen släppa lite inom laget. Hur bra är det?

Direktkval är en helt egen subgenre inom svensk hockey och det enda man vet är att det handlar om så fruktansvärt mycket annat än vad respektive lag presterat tidigare under säsongen. Allt rivs upp. Vilmos Galló gjorde två mål och fem assist på sju matcher mot KHK, den såg man inte komma på förhand. Det känns som att ordet momentum används liiite väl flyhänt men jävlar vad det stämmer in när det kommer till direktkval. Kolla på Modo - Leksand, kolla på vår serie i våras. Två matchserier med händelsescheman inte ens en psyksjuk kan fantisera ihop. 100% pannben och förmåga att slå välriktade njurslag i precis rätt lägen. Plus då en målvakt som trollar med knäna.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: Har sett några matcher med AIK och inte är man så impad direkt, tycker nog Oskars är ett homogenare och mer hårtjobbande lag än råttorna, men de har ju några riktigt vassa spelare. Det som skrämmer mest är väl att dommarna inte kommer palla trycket och att det finns i bakgrunden att AIK ska upp, så de får fördelar av det
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Till alla syltryggar som verkar ha gett upp, hur många ordinarie hade vi borta ikväll?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: Men herregud! Vi vet ju inte ens om det blir AIK!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hockeyoraklet: Men herregud vad du oroar dig över AIK, det är inte ens säkert att det kommer bli AIK som står för motståndet, AIK kommer choka i den allsvenska finalen och förlora mot Oskarshamn, sanna mina ord... Vi kommer att få ställas mot Dahlroths manskap, det är jag helt övertygad över, har följt HA en del iår och jag kan med stora ord säga att Oskarshamn är bättre än AIK... Tror också att Oskarshamn kommer att passa oss bättre i kvalet än AIK då vi har en väldigt stor tendens att inte kunna vinna nere på hovet, nej förfan, det är lugnt, det blir inte AIK, det blir Oskarshamn, AIK kommer få möta Mora, hur det kommer gå mellan Timrå och Oskarshamn är hugget som stucket, tror det kommer bli jävligt tufft och tight, men vi ska bara vinna och hålla oss kvar!
Kommentera