1150x200-x1KZdWv1.jpg

Timrå IK

515845 inlägg · 6206 ämnen

Inlägg #1957725

Sv: Mora IK - Timrå IK 2019-03-14
Tikkare: kan inte mer än instämma. Med facit i hand så tycker jag att vi ändå tar med oss mer poäng än vad laget på papperet på förhand förväntades leverera. Det är jäkligt lätt att skylla på att målvakten varit kass vilket han också kanske varit med hans lön och varför han värvades. Till hans försvar så är det ju så att vi är laget som blivit stundtals bombarderade med skott, en defensiv som dallrat utan motstycke. Individuella misstag i stressade situationer som satt oss på pottan med mera. Så istället för att endast skylla på målvakten så har det ju varit en mix av både dåligt målvaktsspel och dåligt backspel. Anfallsmässigt så tycker jag ändå att man varit bättre än vad jag kunnat tro i allafall, 115 mål är ändå bara ett mindre än brynäs. Kvalet kirrar vi! Klart slut! Foxstrot, alpha whiskey whiskey.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Mora IK - Timrå IK 2019-03-14
Affe_TIK: Jag har slutligen landat i att det inte finns något försvar för att lindra vad vi fått se från målvaktsposten den här säsongen. Svedbergs 88,88% är den sämsta noteringen av en förstekeeper sedan Björn Bjurlings 88,72% säsongen 2009/2010. Har vi då mästrat det sämsta försvaret sedan den säsongen också? Rent statistiskt så är vi inte ens sämst den här säsongen. Åtminstone om man tittar på de där enkla värdena, så som skott mot eget mål och framförallt skott i skottsektorn.

Vår placering när det kommer till skott mot eget mål: 11.
Vår placering i skottsektorsligan: 10.

Mora är överlägset sämst när det gäller båda de värdena. Vi är alltså fyra från botten när det gäller att släppa till målchanser, Mora trumfar det genom att släppa till 200(!) skott fler mot egen kasse. Janne Juvonens stats? 92,32%. Jag får det inte att gå ihop. Svedberg har knappt varit över 90% på hela säsongen. Unikt usla siffror.

Vill man roa sig med att jämföra med en annan målvakt som har precis samma försvar framför sig så landade Brattström på 89,56%. Den enda riktiga streaken han fick på hela säsongen var nu under de tio sista matcherna, på dessa matcher har han 91,59%. Tio matcher när vi lirat med halvt lag och inte haft ett piss att spela för. Jag vill nog påstå att det finns anledning att tro att Brattström åtminstone borde ha kunnat vara uppe och snuddat vid 91% om han fått spela mer kontinuerligt. Det hade kunnat göra underverk i alla dessa täta matcher vi torskat den här säsongen, inte sällan genom tveksamma ingripanden precis i slutet av matcherna.
+23
Kommentera