1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580949 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1961830

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Jag har efter en god natts sömn hunnit reflektera lite över gårdagen.

Positivt
-Publiken. Fan vad bra ni var!!! SÅ jävla kul att se ett stort tifo, massa röda tröjor och det högljudda stödet. Alla som var där och stöttade tycker jag personligen ska ta åt sig av vändningen, ni var en viktig del av det! Nu ser vi till att fylla ladan på söndag!!
-Att komma tillbaka 4 ggr samma match, med sista målet enbart med 15 sekunder kvar är starkt. Jag tycker inte att vi ska hamna i den sitsen, men är oerhört glad/stolt över att grabbarna ALDRIG GER UPP. Det är timråandan personifierad, och något som vi fått se flera gånger den här säsongen. Det kan inte vara en slump.
-Den på förhand hypade Rifalk släppte fem kassar. Otroligt skönt att få in många strutar på honom och på så sätt radera uppfattningen om att det inte går att göra mål på honom.
-Madsen. Han får mycket skit för sina bristfälliga offensiva förmågor, men det är inte där han ska leverera. Han är vår bästa boxplayspelare statistikt och gör oerhört mycket nytta i den spelformen vilket syntes igår. Dessutom är det aldrig några krusiduller kring linjerna, han spelar rejält.
-Harde. Han gjorde en i princip felfri match och ser i mångt och mycket ut som i matchserien mot KHK då han var en av våra bästa backar. Skitkul!
-Olofsson. Igår lyckades han med sina dragningar och kom som oftast igenom. Beror säkerligen på att han nu får möta individuellt mindre skickligare spelare.
-Wedda. 3 ass igår trots att han inte alltid var vän med pucken. Har minst en växel till, håll i hatten oskarshamn.

Negativt
-Spelet i egen zon såg ju så jävla virrigt ut. Basala räknefel gav upphov till 3 mål. Törna/ Jalle på mål 2, Rensfeldt som sticker upp på Collbergs back på mål 3, Kinnvall och Robot som går på samma gubbe på mål 4. Detta måsta skärpas till nästa match.
-Powerplayspelet ser lite stukat ut. Svårt att sätta fingret på orsaken, men det kändes som att Palmen inte var lika prioriterad igår för att styra spelet. Istället fick Wedda den rollen flertalet ggr, och jag tycker verkligen att palmen ska få göra sin grej där.
-Uppspel och ingångar i off zon. Blev väldigt mycket soloåkningar igår. Vi måste få till bättre första och andra pass från egen zon för att få till kontrollerade/samlade ingångar i zon.

Möjligheter
Lyckas vi skärpa till spelet i egen zon så är jag mycket hoppfull. IOK tappar väldigt mycket puck i egen zon på grund av sitt intrikata sätt att spela ut puck. Vi kommer att få en mängd lägen genom hela matchserien.

Nu har vi fått rosta av oss och ska förhoppningsvis kunna lyfta inför fredag!
Låst ämne