1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

553439 inlägg · 6214 ämnen

SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn

1970506 · » Till forumet


Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Som sagt bara hört det ryckt sant eller falsk det är det som är frågan ?Puckat:
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Tiken: Du ökar inte i trovärdighet direkt
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Puckat: inget ja kan utveckla, bara hört det rycktesväg...
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Tiken: Skurit sig med tränarna? Utveckla. Kan ju inte bero på istid, har man varit skadad en hel säsong så kan han ju inte kräva att få gå in och bli ordinarie direkt
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Tiken: Ok. Synd. Tyckte det fanns lite mer där än på andra håll i laget..!
+1
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
zoof: ska tydligen har skurit sig med Tränarna där av att han inte fanns med
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Vad hände egentligen med Albin Carlsson? Blev han skadad igen?! Hittade inte en endaste rad om honom under kvalet...
+1
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
puffe: Oerhört ledsen att jag hade fel, men trodde
faktiskt på detta scenario. Nu ska vi mötas i derbyn igen, fast i fel serie. hoppas verkligen båda lagen steppar upp så vi möts i SHL om nåt år
+15
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Raggaren Putte: Bra sammanfattat, håller med om typ allt. Framför allt att Drugge, Hardegård, Falk, Söderberg ska bort. Men av det du skrivit så tycker vi nog lika där.
+2
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Mitt försök till sammanfattning av årets fiaskosäsong. Kanske lite väl elakt och tillspetsat, så ta det inte för allvarligt.

Svedberg
Bra början följt av en lång flaxig utförsbacke med svajigt humör.

Brattström
Bollplank emellanåt, men framtidsmålvakt med potential.

Hardegård
Fidgetspinner! Virrpannornas virrpanna. Finns det en möjlighet att spela på chans tar han den alltid.

Larsson
Chefsämne i försvaret som dalade ordentligt i form och ledarskap när det gällde som mest.

Molinder
Försöker så gott han kan, men ofta kan han inte.

Kinnvall
Offensivt briljant, med ständig potential för livsfarliga beslut i egen zon.

Falk
Intetsägande spelare som varvar medelmåttighet med stundtals bedrövliga sekvenser.

Drugge
Långvarigt placerad i frysboxen, för att senare upptinad visa sig vara samma räka som frystes in.

Jalasvaara
Årets blysänke! Tilltänkt toppvärvning som visade sig vara en speldum och trög finlandsbåt.

Söderberg
Who?

Printz
Inte spektakulär, inte särskilt bra, men stundtals glänsande i omgivningen.

Nielsen
Guldkorn som legat på botten av kistan medan vi mönstrat höns och blysänken på blå.

Palmberg
En glidare som vet hur man styr ett PP.

Persson
Försöker, men något har försvunnit.

Törnqvist
Positiv överraskning! En stjärna tillverkad av oss som kommer att gnistra i LHC eller Lakers.

Madsen
Intetsägande trubbig förstalinespelare i dansk förpackning.

Wedin
Numero uno! Innan skadan magisk. Magin som hade kunnat rädda oss men som sedan försvann.

Blomberg
Powerpack med begränsad speltid.

Berglund
Man vet vad man får. Typ, krigare och skott i magplattan.

Boyce
Kulturbärare som kom bort. Du får en ny chans nästa år.

Olofsson
Mål i match 6 mot KHK följt av glidande solokör på en skridsko i en säsong.

Collberg
Tomtebloss som brann fort och intensivt. Väl slocknat omöjligt att tända igen.

Salmonsson
Dunderdebut! Därefter stabil innan det ändade tragiskt med ett Pantzarknä.

Gallo
Irriterande terrier! Gör det han gör bra, vad det nu är.

Ohlsson
Snabb som satan, men inte så mycket mer.

Rensfeldt
Gamnacke med målsinnet i baksätet.

Hållander
Älskat Timråhjärta! Må du få en fantastisk karriär.

Guter
Legoknektsfrälsare som visade sig sakna både sisu och kunnande.

Freddan
Jag har varit raggare va. Kanske bäst att återgå till det va.

Nubben
Spelade rysk roulette med 5 skott i pistolen. Ett skott träffade.
+22
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
..och likt förbannat kommer man att sitta på sin plats på läktaren nästa säsong och hoppas.
+2
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Hockeyoraklet: Nej, det känns som att Nubben under hela säsongen haft en väldigt defensiv framtoning, vilket knappast gjort laget starkare.

Redan innan säsongen var han ju ute och snackade ner vårt lags kapacitet. Det är en sak om han tänker det, men så jävla opsykologisk kan man inte vara att det första man gör är att snacka ner de spelare man just värvat. Ännu mer konstigt med tanke på att vi hade vår s k aktie på ingång också. Sämre PR än så kan man ju inte få för en aktielansering än att chefen går ut och säger att företaget suger.

Nej, Nubben har inte lyckats i år, varken medialt eller med värvningarna. Men tycker jag nog ändå att han ska bli kvar just nu, dock enbart p g a att det redan är så sent att börja bygga lag och att försöka hitta en vettig ny sportchef nu är snudd på omöjligt.

Att Freddan bör gå borde vara en no-brainer för alla som sett matcherna under året. Han har redan fått fler chanser än han förtjänat att "sätta" spelet och det enda som hänt är en försämring över tid. I höstas hade vi faktiskt någon slags spelide i ett antal matcher, även om det är svårt att minnas det just nu. Var Freddan lyckades tappa bort den är för mig fortfarande en gåta.
+4
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Det är inte ofta jag lider med ett lag som man får slå ut, men denna gången lider jag lite med er faktiskt , då jag tycker ni är fans med hjärtat på rätt plats . När vi vann mot AIK i HA finalen så brydde jag mig inte ett dugg. Just för att AIK inte vet vad ödmjukhet är . Men igår när jag tittade på era spelare samt såg intervjun så blev man lite tårögd för där visar eran tränare ödmjukhet samt att han inte vill ta nått ifrån iko för deras prestation. All cred till er , ni har verkligen ställt upp för erat lag . ❤️
+19
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Bragd-Birger: just ”bortkastat” är ett ord jag skriver under på. Jag minns hur det var förra gången vi åkte ur. Då var man ledsen, då var det sorg. Nu är jag bara förbannad. Vilket monumentalt misslyckande det här har varit. Alla pratar om tidernas mirakel i SHL. Och ja, vi har spelat upp ett lag i SHL som inte ens är nämnvärt intresserade av att vara där.

Jag trodde inte det skulle kännas lika jobbigt den här gången men när jag ser bilder från Oskarshamn på nyheterna så kokar jag. Visst är dom värda sin plats men inte för att dom spelade så fruktansvärt bra utan för att vi uppträdde så amatörmässigt i hela processen. Visst, det är ingen picknick att etablera sig i SHL numera, men när man väl fått chansen och sen bara pissar bort den...det är svårsmält, det går inte att acceptera.

Många vill ha kvar nubben. Personligen har jag svårt att greppa att lagbygget blev så fruktansvärt dåligt. Att han står i intervju under kvalet och säger att det inte är hela världen om vi åker ur. Brinner han för det här på samma sätt som förr? Kanske det är läge för en sportchef med nytt tänk och nya idéer. Vad har vi för nytta av en sportchef som står och säger att det är svårt att få spelare av klass till Timrå och att marknaden är snustorr?
+4
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
The great one: Usch där satte du fingret i ett öppet sår. Men du har så rätt. Kommer göra ont. Var nästan så man hoppades att Brattis skulle göra en plattmatch igår så man inte hade det att komma över med med målvaktsvalet. Så många tänk om. Lång väg tillbaka kommer det att bli men tillbaka skall vi. Förhoppningsvis innan man fyller 50.
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Småtung afton, natt och morgon. Men förvåningsfaktorn är låg. Vi såg det komma. Det här var en helt rättvis utgång för den här serien, och på sätt och vis en seger för hockeyn. Det berömda "gapet" mellan serierna är inte större än att kompetens, fingertoppskänsla, utväxling och lite flax lätt överbryggar.

Allt är redan sagt om varför det gick som det gick. Men, fan. Vilken bortkastad jävla SHL-sejour det här blev. Ett obegripligt lagbygge (backsidan! Centrarna!), extremt dålig träff i värvningarna (Thörnqvist, Salmonsson....resten bom), alldeles för små justeringar/förstärkningar under säsongen. En, faktiskt, inkompetent ledarstab med Freddan i spetsen. Lätt att stirra sig blind på det som hände i kvalet, med obegripliga lagformationer och istidsfördelning (hur många minuter spelade vek-vekare-Molinder igår?), men det har ju varit systemfel från omgång 1. SHL-Freddan blev Montén 2.0. Och Svedberg blev årets Belissimo.

Nu står vi ekonomiskt bra rustade, men sportsligt och organisatoriskt är vi i ett sämre läge än för två år sedan. Vi har ingen bärande stomme som kan förväntas spela kvar, vi har jävligt få spännande spelare på väg underifrån. Liket plundras, spillrorna får kompletteras med letande i kakor där russinen är borta. Massa energi går åt till att downsiza en organisation som precis rustats för här-kommer-40-millar-per-år.
Mmm. Den ljusnande framtid...osv.

Nu får Nubben jobba på. Det blir en övergångstrupp, gjord för landning och en lagom beige mittenplacering. Kanske playoff om saker klaffar. Gott så.
Men under tiden vill jag se lite omtag i Timrå. Vi har en oerhört blek klubbledning, som vare sig syns, hörs eller på något sätt pekar med någon del av handen. Nubben styr allt, och han gör vad han kan. Men vägs ände börjar väl ändå närma sig? Vi behöver nytt, fräscht hockeyblod. En ordförande med pondus. En modern, nytänkande sportchef. Vettiga tränare (efter Lill-Kenta har det, med väldigt få tveksamma undantag, varit jävligt menlöst på den fronten).
Satsningen på juniorer/egna produkter är bra, men måste intensifieras efter årets väldigt klena resultat där. Inte en suck att Timrå kan komma tillbaka till HA-topp och på allvar utmana om SHL-etablering utan en jävligt bra fungerande inslussningsverksamhet. Med det sagt - sluta stirra blint på "ungt och svenskt". Spets är spets, oavsett om det är en kanadick, svenne eller norrman.

Nä, fy faen. Nu kommer jag att skita helt i hockeyn för ett tag. Plundringsprocessen har jag ingen lust att följa, men hoppas att Wedin et al väljer acceptabla alternativ. Andra spelare ser jag bara fram emot att tappa (ingen nämnd, ingen glömd). Sen får vi se om suget kommer åter om en månad eller två. Hänger mycket på hur man agerar nu. Blir det Freddan och offerkofta lär det bli en längre time-out. Lall-kvoten är fylld nu, pallar helt enkelt inte mer.

Och, just det: HOCKEY ÄR EN SKITSPORT!
+13
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
The great one: Förstår att det kommer att ta lång tid.
Mer att vissa redan börjar se framåt vad som kan göras bättre.
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Sputnik: Njae om Parks, karln vsr ju bedrövlig, han gjorde ett avgörande mål, men i övrigt en kalkonvärvning.
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
mk:

Kommit över förlusten?? Lär ta några månader. Blir värst när hockeybibeln kommer i september och man läser om Wedda i Växjö, Kinnvall i Brynäs. Hållander i Djurgården, Thörnqvist o Gallo i LHC osv...

Framförallt blir det ruskigt svårt att komma över Freddans agerande under säsongen gällande målvaktsvalet.

Nä, vi kastade bort denna chans att etablera oss.
+13
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Sjokan: Som Brynäsare så är jag sjukt imponerad av hur fort ni kommer över förlusten igår👍👍

När till och med jag vaknar i morse och den andra tanken går till Er supportrar.
Då berör ändå Timrå😀

Sen är det ju ingen kalldusch alá Modo som ni råkar ut för.
Men imponerad över Er förmåga att komma ur koman av förlusten.

Så väl mött i SHL igen👍👍
+10
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
roger_sundsvall: Håller med dig fullständigt.
Vaknade uppgiven imorse men sen pratade man med lite folk och helt plötsligt började man tänka. "Nä nu vänder vi blad nytt folk nytt tänk nya möjligheter" Kändes fan spännande alltså. Samt så är förutsättningarna goda nu rent ekonomiskt skulle jag tro.... Det en annan vill se.

Bratten första paddel! ge han den om han stannar
Nielsen skall in vilken jädra talang.
Ny tränare som kan få in ett jädra grundspel i timrå för en gångs skull haha.

Silly Season is on!. Jobbigt läge att värva för nubbs men på HA nivå då är han riktigt jädra bra alltså
+5
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
RunarUp: Väljer man att titta långsiktigt så tycker jag man skall redan nu bestämma en kvot över hur stor del av truppen skall vara egna produkter.
Och det är inte förrns juniorverksamheten har tillräcklig spets/stabilitet som man ska börja titta uppåt i seriesystemet.
Tycker också man skall ha som mål att alltid ha minst en spelare som representerar Timrå i JVM.

Minst 4 från J20 varav 2 Ordinarie kan vara en okej start.

En helsvensk stomme på 5 - 6 spelare, där gärna ambitionen får vara minst 2 seniorer från egna led. Denna skara skall dock inte bestå av några "kultbärare i fjärdelinan" utan vara den skara spelare som garanterar en plats i H.A. Helst inga kontrakt under 2 år på dessa.

Resterande kan få komma varifrån fan dom vill, om det så är Kongo, forna Jugoslavien eller Påskön.
Det är denna Kategorin spelare som avgör huruvida långt upp i serien vi slutar.

Drömmen hade varit att J20 är såpass starkt att man kunde erbjuda alla spelare en match i A-laget under grundserien.
Ganska unik morot ändå för att göra Hockeygymnasiet i Timrå lite mer konkurrenskraftigt.

Sedermera tycker jag man ska likväl skall ha en tydlig karriärsmöjlighet/utbildning för tränare i Timrå med början på J16. Minst (en) assisterande i A-laget skall ha gått igenom Timrås Juniorled.
+6
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
satsa på unga hungriga spelare
..bort med avdankade lego knektar
gör om..gör rätt
ny tränare med nya spelideer
+1
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Redan trött på denna tråd...
Går inte att byta...!!!!
Ville starta " Ny bygger vi nytt 2019/2020 "
+4
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Kan ngn skapa en Silly Season tråd??
Nu måste vi tagga om och tagga nytt!!!
+3
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Vi var halvvägs ute redan efter Nyår...
Vi hade chansen att få revansch i kvalet..
Men puckar i rundlen och dumpa puck och enmansshow...inget ordentligt uppspel...
Vi spelade samma spel i 59 matcher..
Vi blev sönderlästa efter 10 omgångar i SHL..
Vi gjorde inga förändringar och därför är vi ute..
Vi släpper detta nu och går vidare..
Gör om...gör nytt!!
+2
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Att åka ur suger, det gör det verkligen. Samtidigt som anade man vartåt det barkade under kvalserien och jag vet inte om det gör att man på något sätt fick lättare att "acceptera" det hela på något sätt eller vad det är frågan om. Precis som förra året visade IKO att en het målvakt vid rätt tillfälle samt ett grundspel som sitter gör en jäkla skillnad. Vi hade Haukeland och ett spel som satt då. De hade Rifalk och ett spel som satt nu, tyvärr.

Hjärtat är fortfarande tungt och gråter röda tårar. Det som gör mig hoppfull inför framtiden är att vi inte står på ruinens brant som vi gjorde förra gången vi brakade ur medan vi nu har av vad jag hört en ekonomi som är positiv. Vi har visat förut att denna klubb dör aldrig, vi kommer inte dö nu heller. Nu slickar vi såren, tröstar oss själv och laddar om. Laddar om för ett återtåg.

VI ÄR TIMRÅ OCH VI GER ALDRIG UPP!
+7
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
RunarUp: Nubben plockade ju in både Lavoie(som va en riktig prestigevärvning) och Parks(njae) förra säsongen så det va samm uttalde satsning. Så hoppet finns ju. Håller helt med dig. Går inte stirra sig blint på svenskt. Man måste vidga vyerna och träffa rätt med karaktär och allt, vare sig det är Finne, Svensk, Kanadick eller sydafrikan.
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
mikenomad: Jag är mer upprörd over Wedins försvarsspel på 0-1. Han lämnar sin markering och går som tredje Timrå-spelare mot puckföraren. Där blev NHL-Wedda plötsligt P12-Wedda.

Vid 0-2 vet jag inte vem som först missar pucken och det överraskar nog Falk som är felvänd och får puckjäveln på skridskon och vips är det ett friläge. Men som, sagt med det försvarsspel vi visat upp i SHL och i kvalet är det svårt att vinna mot vilket motstånd det än må vara.

Vad gör vi nu då?
Gillar tanken att det ska satsas ungt och hemvävt. Men jag tror att den vandringen kan bli låååång. Tycker inte att man kategoriskt ska säga nej till allt och alla som inte har ett svenskt pass. Med bra scouting och lite tur kan man hitta pärlor betydligt billigare än vad en motsvarande svensk spelare kostar.

Blir den satsningen ett självändamål så är klubben snett ute i mina ögon. Målsättningen måste väl vara att bygga ett så starkt lag som möjligt, och innebär det att vi plockar in en eller annan transatlant eller finne så må det väl vara hänt.
Eller är jag fel ute?
+5
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
roger_sundsvall: Tror dock Leksand har guldläge att etablera sig nu när IKO följde med upp.
+1
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
TIK-Lund: Frågan är väl bara om det går att satsa just nu. Kan vara svårt att vara med och hugga på tillräckligt starka spelare i nuläget, när klubben är "sent ute" på värvningsfronten samt att hela världsbilden nu är vänd upp och ned (läs: Vad ska spelidén vara, vilka spelare behövs i så fall?). Vi får väl se vad det landar i, jag håller med om att det var ett ypperligt läge att spela sig kvar, för att eventuellt kunna locka hem några duktiga spelare. Nu blir det desto svårare.

Jaja, vi får slicka såren och hoppas vi har en ekonomi som klarar sig väl många år framöver.
+1
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Axle San: på papper så var nog detta lag starkare men laget som fick upp ifjol var sammansvetsade genom framgång, dessutom ska vi komma ihåg att om Thörnqvist pp skott i match 6 OT suttit 2 ynka cm till vänster så hade vi suttit här och fantiserat om när och hur Lander, Sebbe m fl skulle sajna för oss
+5
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Jag kommer aldrig förlåta tränarna för att de inte spelade Brattström tidigare. De kan inte ha missat allt det alla andra sett. Det är det som gör mest ont. Vi hade kunnat ha ett bättre lag i sex av sju matcher men valde att inte ha det.

Nu tar jag semester härifrån fram till september. Det gör ont nu, men blodet ändrar inte färg för det.
+20
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
JanneH: Ta tillbaks Lars Nordlander, Klubbchef och ordförande posterna har mycket mer att önska. Nubben kan få bevisa att han håller bättre klass än så här.
Freddan kan man släppa till Modo.
Och gud vad skönt att slippa Svedberg. (Hoppas att Bratten stannar)
+4
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
gå upp är en ensak
men att etablera sig en annan
krävs stora pengar
vi har ej detta..därför blir de så här
vi är en liten förening
nästa säsong..IKO + LIF
rätt ner i källaren
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
JanneH: Laget var för svagt, knappast starkare än det ni hade sista säsongen i Hockeyallsvenskan.
+1
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Jävelberg.

Tänker inte gå in på vad som kunde ha gjorts annorlunda men kan samtidigt konstatera att de absolut bästa förutsättningarna för att etablera sig i SHL hade varit att hålla sig kvar i år...

Klubbar SHL direkt upp/nedflyttning då jäklar blir det riktigt svårt i framtiden.
Rätt spelare i rätt ålder med rätt kompetens i helt rätt läge att börja etablera sig med går vi miste om.
etc etc.

Nu står jag lite i ett vägskäl hur Timrå skall hantera nästa säsong.
Å ena sidan kommer vi tillbaka till H.A där ligan nästkommande säsong ser riktigt svag ut.
Skall man försöka satsa sig tillbaka i finrummet för en chans att etablera sig med "hemvändarna" till 20/21?
Är det värt det för att få se spelare som Erixon, Lander, Emil P, Päjäärvii etc i Timrådressen igen?
Nästa generation hemvändare (Timrås kanske bästa möjlighet att lyckas etablera sig) är en jävla bit bort.

Det andra alternativet är att bygga organisationen underifrån långsiktigt. En ny femårsplans där man redan nu börjar satsa överskottet i Juniorverksamheten.
Och på så sätt arbeta oss successivt tillbaka till SHL.

Oavsett vad, så kommer det ALDRIG lyckas att etablera sig med ett "värvat lag" utan det är egna produkter eller rätt hemvändare som gäller för en klubb som vår i framtiden.

Ska bli jävligt intressant att se vart kulorna tagit vägen. Om vi nu verkligen har sparat oss ur SHL eller inte.

Man är ju inte Timråsupporter för att det är lätt iallafall.
+1
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Jämtlandsfil: när ett lag spelar så jävla dåligt som vi gjort i år är det ytterst en ledarfråga. Endera ska Nubben bort pga av uselt lagbygge eller så ska Freddan bort pga usel coaching. Jag är fortfarande pissed off så just nu tycker jag båda 2 ska väck. Får detta landa nån dag så kanske jag ändrar mig men idag känns det som vi måste börja om ända från toppen
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Jämtlandsfil: Nä det är svårt att coacha bort Falks bjudning vid 0-2....

Mot alla odds har jag sovit riktigt bra inatt. Vaknar upp till en vardag som är väldigt mycket just det, vardag. Inte helvetet men inte sådär lite extra färgglad som den skulle kunnat vara. Nubben ska självklart vara kvar, det är bland det viktigaste nu. Idag tar jag till mig hans ord i intervjun:

"Timrå IK kommer fortsätta och vi kommer fortsätta på det sättet vi har gjort, att satsa på unga svenska spelare, och sen får vi se hur långt det räcker."
+2
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Röda Tallen:
Oavsett Freddan mfl, så var det spelarna som sviktade sett över säsongen.
Inte ens Tichonov skulle kunnat bringa reda i detta försvar tex.
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Jag har verkligen svårt för allt oreflekterat gnällande härinne och ibland önskar jag också att massflykten bland spelare också sker i forumet. Självklart delar jag besvikelsen och även synpunkterna på att vi värvat fel och aldrig haft någon genuin spelidé. I vilket fall är det ingen som uppfattat den. Nubben får ta stort ansvar för rekryteringsfiaskot. Är väl egentligen bara Thörnkvist som var ett lyckat nyförvärv och till viss mån Palmberg även om han varit ojämn. De tre mest avgörande misstagen är målvakt, center och backsidan. Vi kan inte skylla på att det ”var HA- nivå” på förvärven. De levererade inte ens mot hockeyallsvenskt motstånd. Freddan får ta ett ännu större ansvar. Han har inte lyckats med någon form av grundspel som skapat en trygghet i laget ( jämför Oskarshamn). Hans coachning under match har varit obefintlig och oförmågan att hitta rätt uppställning har lämnat mycket övrigt att önska. PP har varit lyckosamt och Wedins lyft som spelare har också varit glädjande. Men nu när det blir räfs och rättarting så måste Freddan och Thelin lyftas bort. Vi behöver en nystart och jag ser gärna en återkomst av Ante. Vi har också kandidater som Stridh och kanske Dahlén. Att fortsätta med Freddan tror jag skulle vara förödande. Däremot så tycker jag att Nubben ska fortsätta. Vad är oddsen att vi hittar en bra sportchef som vill leda ett lag i hockeyallsvenskan? Det är en ny morgon. Dags att blicka framåt. Att vara bitter leder inte till någonting.
+14
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Röda Tallen:
Finns en lång liveintervju med Nubben från igår efter match på hockeypuls.
+1
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Röda Tallen: Nubben kommer satsa svenskt som innan. Det absolut viktigaste steget Nubben bör ta är att anställa en Coach som besitter en taktisk förmåga och tydlig spelide. Gå all in på Fredrik Söderström säger jag bara!
+1
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Sputnik:
Ok, missade det.
Men Freddan måste bort nu.
Nån annan måste gå att hitta.
Finns massor av tränare som inte har något kontrakt.
+2
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Sputnik: Synd att kung Jonte som tog upp oss att få se oss ur direkt.
Mitt i besvikelsen ska vi inte glömma bort att det var ett gäng spelare som gjorde det bra i kvalet. Mestadels de egna produkterna eller de som spelat många år i Timrå. "Spetsen" som värvades inför säsongen blev just ingen spets, men det har ju redan konstaterats i många inlägg under säsongen.
+3
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Röda Tallen: Ställde ju upp på intervju efter matchen igår. Verkar vilja va kvar om ledningen vill ha han. Ärligt talat så ser jag ingen annan utväg än att signa Freddan och Nubben direkt. Vi är för långt efter redan nu och får ta denna säsong för att bara överleva. Sen får klubben på allvar kolla över vilken väg man vill gå efter kommande säsong.
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Jag skriver ofta i skrönor och överdrifter. Gillar att frossa i ord och knepig ångest.

I dag känns det bara tomt. Stannade nyss på McDonalds i Enköping för att ändå äta en missad frukost på väg mot huvudstaden. Killen i kassan kallpratade.

”Såg du hockeyn i går”? Jag förklarade snabbt att jag gjorde det. Han höll själv på Modo. ”Då syns vi nästa säsong”.

Nu sätter jag mig i bilen för att jobba på en mässa med min kollega från Oskarshamn.

The show must go on.

Men jag säger upp C-More och vill se förändringar i Timrås organisation va.

Ha en bra sommar alla hockeysnackare. Vi lär nog ändå ses på bortastå i någon sliten ishall till hösten...
+6
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Varför har inte Nubben uttalat sig ännu?
Gömde han sig i baracken direkt efter matchen?
Nu vill jag veta hur planen ser ut.
Kommer målsättning vara att ta sig tilllbaka så snabbt det går?
Eller är man inställd på att harva...
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
sargad: Med tanke på våran Centersituation hade Hilding gått in även hos oss alla dar i veckan. Hade ju varit 1:e center till och med. Var frågande redan inför säsongen över att man dissade Thelin. Har alltid varit svag för Thelin och velat se han i Tinrådressen. Minns jag skickade mail till Nubben och tipsade om han när Västervik va i div1 och vi i HA.
+1
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Modano: Styrelsen och klubb ledningen kan dra åt helvete allihop! Jävla svikare.
+2
Låst ämne

1970506 · »