1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578017 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1968038

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
mikenomad: Jag är mer upprörd over Wedins försvarsspel på 0-1. Han lämnar sin markering och går som tredje Timrå-spelare mot puckföraren. Där blev NHL-Wedda plötsligt P12-Wedda.

Vid 0-2 vet jag inte vem som först missar pucken och det överraskar nog Falk som är felvänd och får puckjäveln på skridskon och vips är det ett friläge. Men som, sagt med det försvarsspel vi visat upp i SHL och i kvalet är det svårt att vinna mot vilket motstånd det än må vara.

Vad gör vi nu då?
Gillar tanken att det ska satsas ungt och hemvävt. Men jag tror att den vandringen kan bli låååång. Tycker inte att man kategoriskt ska säga nej till allt och alla som inte har ett svenskt pass. Med bra scouting och lite tur kan man hitta pärlor betydligt billigare än vad en motsvarande svensk spelare kostar.

Blir den satsningen ett självändamål så är klubben snett ute i mina ögon. Målsättningen måste väl vara att bygga ett så starkt lag som möjligt, och innebär det att vi plockar in en eller annan transatlant eller finne så må det väl vara hänt.
Eller är jag fel ute?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
RunarUp: Väljer man att titta långsiktigt så tycker jag man skall redan nu bestämma en kvot över hur stor del av truppen skall vara egna produkter.
Och det är inte förrns juniorverksamheten har tillräcklig spets/stabilitet som man ska börja titta uppåt i seriesystemet.
Tycker också man skall ha som mål att alltid ha minst en spelare som representerar Timrå i JVM.

Minst 4 från J20 varav 2 Ordinarie kan vara en okej start.

En helsvensk stomme på 5 - 6 spelare, där gärna ambitionen får vara minst 2 seniorer från egna led. Denna skara skall dock inte bestå av några "kultbärare i fjärdelinan" utan vara den skara spelare som garanterar en plats i H.A. Helst inga kontrakt under 2 år på dessa.

Resterande kan få komma varifrån fan dom vill, om det så är Kongo, forna Jugoslavien eller Påskön.
Det är denna Kategorin spelare som avgör huruvida långt upp i serien vi slutar.

Drömmen hade varit att J20 är såpass starkt att man kunde erbjuda alla spelare en match i A-laget under grundserien.
Ganska unik morot ändå för att göra Hockeygymnasiet i Timrå lite mer konkurrenskraftigt.

Sedermera tycker jag man ska likväl skall ha en tydlig karriärsmöjlighet/utbildning för tränare i Timrå med början på J16. Minst (en) assisterande i A-laget skall ha gått igenom Timrås Juniorled.
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
RunarUp: Nubben plockade ju in både Lavoie(som va en riktig prestigevärvning) och Parks(njae) förra säsongen så det va samm uttalde satsning. Så hoppet finns ju. Håller helt med dig. Går inte stirra sig blint på svenskt. Man måste vidga vyerna och träffa rätt med karaktär och allt, vare sig det är Finne, Svensk, Kanadick eller sydafrikan.
Låst ämne