1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581244 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1968065

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
roger_sundsvall: Håller med dig fullständigt.
Vaknade uppgiven imorse men sen pratade man med lite folk och helt plötsligt började man tänka. "Nä nu vänder vi blad nytt folk nytt tänk nya möjligheter" Kändes fan spännande alltså. Samt så är förutsättningarna goda nu rent ekonomiskt skulle jag tro.... Det en annan vill se.

Bratten första paddel! ge han den om han stannar
Nielsen skall in vilken jädra talang.
Ny tränare som kan få in ett jädra grundspel i timrå för en gångs skull haha.

Silly Season is on!. Jobbigt läge att värva för nubbs men på HA nivå då är han riktigt jädra bra alltså
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Småtung afton, natt och morgon. Men förvåningsfaktorn är låg. Vi såg det komma. Det här var en helt rättvis utgång för den här serien, och på sätt och vis en seger för hockeyn. Det berömda "gapet" mellan serierna är inte större än att kompetens, fingertoppskänsla, utväxling och lite flax lätt överbryggar.

Allt är redan sagt om varför det gick som det gick. Men, fan. Vilken bortkastad jävla SHL-sejour det här blev. Ett obegripligt lagbygge (backsidan! Centrarna!), extremt dålig träff i värvningarna (Thörnqvist, Salmonsson....resten bom), alldeles för små justeringar/förstärkningar under säsongen. En, faktiskt, inkompetent ledarstab med Freddan i spetsen. Lätt att stirra sig blind på det som hände i kvalet, med obegripliga lagformationer och istidsfördelning (hur många minuter spelade vek-vekare-Molinder igår?), men det har ju varit systemfel från omgång 1. SHL-Freddan blev Montén 2.0. Och Svedberg blev årets Belissimo.

Nu står vi ekonomiskt bra rustade, men sportsligt och organisatoriskt är vi i ett sämre läge än för två år sedan. Vi har ingen bärande stomme som kan förväntas spela kvar, vi har jävligt få spännande spelare på väg underifrån. Liket plundras, spillrorna får kompletteras med letande i kakor där russinen är borta. Massa energi går åt till att downsiza en organisation som precis rustats för här-kommer-40-millar-per-år.
Mmm. Den ljusnande framtid...osv.

Nu får Nubben jobba på. Det blir en övergångstrupp, gjord för landning och en lagom beige mittenplacering. Kanske playoff om saker klaffar. Gott så.
Men under tiden vill jag se lite omtag i Timrå. Vi har en oerhört blek klubbledning, som vare sig syns, hörs eller på något sätt pekar med någon del av handen. Nubben styr allt, och han gör vad han kan. Men vägs ände börjar väl ändå närma sig? Vi behöver nytt, fräscht hockeyblod. En ordförande med pondus. En modern, nytänkande sportchef. Vettiga tränare (efter Lill-Kenta har det, med väldigt få tveksamma undantag, varit jävligt menlöst på den fronten).
Satsningen på juniorer/egna produkter är bra, men måste intensifieras efter årets väldigt klena resultat där. Inte en suck att Timrå kan komma tillbaka till HA-topp och på allvar utmana om SHL-etablering utan en jävligt bra fungerande inslussningsverksamhet. Med det sagt - sluta stirra blint på "ungt och svenskt". Spets är spets, oavsett om det är en kanadick, svenne eller norrman.

Nä, fy faen. Nu kommer jag att skita helt i hockeyn för ett tag. Plundringsprocessen har jag ingen lust att följa, men hoppas att Wedin et al väljer acceptabla alternativ. Andra spelare ser jag bara fram emot att tappa (ingen nämnd, ingen glömd). Sen får vi se om suget kommer åter om en månad eller två. Hänger mycket på hur man agerar nu. Blir det Freddan och offerkofta lär det bli en längre time-out. Lall-kvoten är fylld nu, pallar helt enkelt inte mer.

Och, just det: HOCKEY ÄR EN SKITSPORT!
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Sjokan: Som Brynäsare så är jag sjukt imponerad av hur fort ni kommer över förlusten igår👍👍

När till och med jag vaknar i morse och den andra tanken går till Er supportrar.
Då berör ändå Timrå😀

Sen är det ju ingen kalldusch alá Modo som ni råkar ut för.
Men imponerad över Er förmåga att komma ur koman av förlusten.

Så väl mött i SHL igen👍👍
Låst ämne