1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580668 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1963628

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Bee: Man är ju lite stirrig, men Oskars har ett mycket bättre grundspel, samtidigt som vi hela säsongen har makalöst svårt att lösa sargsituationer och få ut ur zon. Gång på gång menlösa rensningar i rundeln som leder till ytterligare 30 sekunder i egen zon. Jag tror jag räknade till upp emot 20 ggr som vi har pucken men inte lyckas få ut den ur zon.

Men vad som är mer intressant är att det samtliga gånger beror på panik, och knappt en enda gång på övermod. Min lösning är lika enkel som när man själv spelade tiebreak i tennis och fick gummiarm: Om man märker att det går åt helvete när man får panik och blir nervös kan man ju lika väl försöka spela i stället. Det kan ju i alla fall inte bli sämre....

Timrå har mer spets individ för individ, men här märker man hur ett väloljat maskineri slår individuell skicklighet som manifesteras i planlöst anfallspel utan ide och mening. Har vi fört matcher mot Frölunda och Luleå så måste det gå att komma upp mer än såhär. TIKs spel just nu är undet all kritik, ja rent av uruselt. Men det är bara att spotta i näven och köra. Checka skiten ur Allsvenskarna istället för att ställa upp i bajsnödig femmannabox. IKO är jätteduktiga, men just nu får vi dem att se ut som nått jävla CCCP från 70-talet.

Kör över dom nu med Timråfart för f....
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Bara jag som tycker Falk var bra idag??? Bästa matchen för säsongen enligt mig. Även Drugge gör en okej match ska tilläggas.
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
lincoln: Absolut. Det sitter i huvudet någonstans att man inte klarar av att spela under press - precis som du så satt jag i andra periodpaus och svor mig blodig över alla småfjuttar som slängdes iväg i egen zon i rensningssituationar. Ofta i lägen när man bara kunde stanna upp, titta upp och lägga ett pass bakåt eller i sidled till egen spelare.
Låst ämne