1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581266 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1967719

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Öndulat: Timrå kommer aldrig att gå upp i SHL igen. Det sa jag före matchen och står fast vid det. Det är så sorgligt så det finns inte. Hockey i SHL behövs i bygden Nu får vi aldrig se det igen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Timrå1975: Som nån sa; klart som fan att Timrås chans att avancera kommer. Mest troligen inte nästa säsong. Men nån gång kommer den.

Oskarshamn är ju ett levande bevis på att det går. Rätt spelare, rätt coach och någorlunda långsiktigt tänk så ska det finnas fler chanser.

Varför inte börja med Nielsen? Och Brattström? Och sedan ta det därifrån och forma en stomme av spelare som blir kvar över tid. Då först kommer det finnas möjlighet att etablera Timrå i SHL.

OIK kommer att bli ett räddningsplank vad det lider. Kanske inte - men mest troligt - nästa säsong. Förr eller senare kommer SHL-verkligheten ikapp dom och dom får slåss för sin existens.

Det som blir mest intressant nu är ju hur Timrå hanterar detta debacle. Vi bör ha gjort ett hyfsat ekonomiskt resultat eftersom föreningen höll på sin linje konsekvent och Timrå bör väl (eller?!) få en liten slant av OIKs shl-peng.

Vi har alltså - om mitt resonemang håller - relativt bra ekonomiska förutsättningar för AS, blott en handfull år efter ruinens brant. Det får vi inte glömma. Men hur hanteras det? Ryker Freddan? Har Nubben orubbat förtroende? Vilka spelare vill, och kan man, behålla?

Även om det känns surt och besvikelsen är stor kom det här inte som en chock. OIK har varit mycket bättre över 7 matcher och Timrå har mest åkt runt och spelat bort sig själv.

Trots all jävulskap under säsongen lider jag med Freddan och grabbarna. Freddan var märkbart besviken i intervjun.

Men - och det här är sjukt att jag skriver - solen går upp även imorgon och jag har samma arbetsuppgifter imorgon oavsett division för Timrå.
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Ok. Det känns nattsvart för många.

”Vi kommer aldrig få fram någon talang igen.”

”Vi kommer aldrig spela i SHL igen.”

Så här lät det senast vi åkte ur också, och se hur det gick.

Ge det några år, det kommer inte bli lätt. Men va fan, vi är Timråiter, vi kan ju knappt stava till lätt.


Vi har faktiskt ett ännu bättre läge nu än när vi ramlade ur senast, då vi inte (hoppas jag) står på ruinens brant ekonomiskt!

VI ÄR TIMRÅ, OCH VI GER ALDRIG UPP!
Låst ämne