1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577967 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1967872

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Hockeyoraklet: Handen på hjärtat; det har förekommit en hel del fiffel och båg ekonomiskt i hjälporganisationer också ;)


Vi har, mer eller mindre, torskat oss genom en hel säsong och att vi då helt plötsligt, inför dom absolut viktigaste matcherna, skulle tvärvända och uppvisa ett eget spel... Nej, den här degradering kom inte som en chock. Chock hade det blivit om vi skulle sprattla till och faktiskt gjort lite rätt så här i slutet.

Freddan är väl kanske den enskilt största anledningen. Han har säkert sina kvalitéer och är supertrevlig som person. Men förmågan att lotsa ett loser-lag genom en säsong och få dom att växa har han inte. Tror ni att man hade förankrat det här scenariot hos spelarna vid säsongsstart? Vid jul? Eller först när det stod klart att man hamnade där? Det sistnämnda tror jag. Hela säsongen är en kavalkad av misslyckanden. Från första nedsläpp till absolut sista hundradelen idag.
Skönt att den äntligen är över. Jag skiter egentligen i att vi tappade platsen; orkar inte med misären längre.

Tack och lov - ja, du läste rätt - höll man i slantarna. Och det är väl egentligen det enda man gjort rätt när felen hopade sig i och med kontraktsskrivningarna förra våren; man värvade på tok för snett och förlängde med alldeles för många som inte borde ha fått det. För ärligt; en eller två legoknektar vid dead line hade inte gett mer än ett större hål i plånboken. Jag tror att man hade behövt äventyra ekonomin och föreningen för att ha lyckats värva sig ur det.

Det som grämer är väl i så fall att Freddan fick ett litet för långt förtroende. Där hade man kunnat göra en ändring med relativt små ekonomiska medel som kanske gett avkastning.

Hela föreningen - från SHL-avancemanget - har varit så usel att det egentligen inte fanns något annat än att hålla spår och hoppas att det skulle gå vägen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Kerstin_k: sen kan jag säga att just nu känns det bättre att ge pengarna till en hjälporganisation (med risk för fiffel) än att nubben får dom. Jag lägger långt ifrån mest på Timrå IK men nog blir det motsvarande en Thailandsresa om året. Som jag ser det är det min Thailandsresa som Freddan nu åker iväg på när han får semester och det är ett hån. Jag kommer inte att betala någon mer Thailandsresa till någon i Timrå IK innan man har rensat ut i leden.
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Kerstin_k: Ja vad ska man säga timråvänner.. detta svider oerhört mycket just nu, det är jobbigt och vara känslomässigt insatt i en klubb. Men någonstans i detta mörker så får man inte glömma att det är bara hockey, hur mycket som än står på spel så är det bara hockey. Timrå kommer inte gå under imorgon, världen kommer rulla på som vanligt imorgon. Sen tycker jag det är många som ger nubben mycket kritik, jag håller dels med om vissa saker men många saker håller jag inte med om. Jag tror absolut han gjorde allt i sin makt för att få ett så vettigt lag som möjligt, man får inte glömma att Söderberg,drugge osv var väldigt bra i allsvenskan förra året. Sen vet ju alla här innne att det skulle lagts lite mer pengar på nyförvärv, men då får man inte glömma bort att Fransson var en signatur bort. Det sket sig i sista stund pga skador. Så vad skulle han gjort egentligen, värvat någon från engelska ligan? Hur som haver vänner, det är bara hockey. Solen går upp imorgon också.
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Kerstin_k: Menar du att om vi bortser från Freddan så har allt gått enligt plan?

Trots missriktade ”aktier”, trots nubbens dåliga fingertoppskänsla på samtliga ”klassvärvningar” förutom laxen? Printz ska han väl också ha cred för egentligen, han hade spelat på 6 backar hela kvalet men laxen och Printz räknar jag inte som klassvärvningar, det var chansningar.
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Kerstin_k: Det som grämer är väl i så fall att Freddan fick ett litet för långt förtroende.

Jag måste vara ärlig och säga att jag ALDRIG någonsin sett en mer uttryckslös och menlösare framtoning i ett Hockeybås än den Fredrik Andersson personifierade hos er.
Låst ämne