1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580476 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1982591

Sv: Apropå nånting...
Timrå IK:s främsta strategiska princip är att bygga en stark förening. Det innebär bland annat att en sund ekonomi går före sportslig satsning. En starkare förening kan också över tid ge bättre förutsättningar för den sportsliga satsningen, som med rätt kunnande kommer att ge starkare sportsliga resultat.

Timrå IK:s planering var inte att gå upp våren 2018. Men när man gjorde det, så gjorde man utifrån förutsättningarna allt för att bygga ett så starkt lag som möjligt. Man kan och bör självklart kunna diskutera och kritisera vilka val man gjorde. Valen - vad man gjorde och inte gjorde - gjordes naturligtvis utifrån vad man bedömde skulle ge bäst sportsligt resultat (dvs det berodde inte på handlingsförlamning). Gällande målvaktsvalet så lär det ha diskuterats grundligt inom den sportsliga ledningen. Men allt annat än att Freddan på sportsliga grunder hade det sista ordet är osannolikt. Med facit i hand så hade alla valt Bratten, men absolut ingen kan veta hur det hade gått då. Det som händer på isen är komplext, och IKO våren 2019 var riktigt bra.

Dags att se framåt! Vi kan alla på olika sätt bidra till att bygga ett starkare Timrå IK, så att vi är starkare och bättre i framtiden och nästa gång vi går upp till SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Kongo: bra...men hur stämmer detta med L. Backlunds kommentar efter kvalet om att det finns viktigare saker än ishockey?
Kommentera