1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577975 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1986191

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Försäsongen är det nog tyvärr även i fortsättningen bara vi supportrar som överhuvudtaget orkar bry sig om. Sen är jag inte alls lika säker på att Dahlén per automatik gör oss till ett topplag, och hans intåg ligger nog till grund för mångas topptippning. Men vi har honom och vi har Brattström. Två spelare som i summeringen av serien med hög sannolikhet kan bedömas som ligans bästa spelare inom respektive gren. Dahlén har redan befunnit sig på den nivån medan Brattström verkligen måste bevisa det många ser i hans potential. Lyckas han med det så kan vi kanske få utväxling på kantbollen Ohre också, som då kan få ta sina matcher i en mer rofylld omgivning än vad som var läget senast.

Vi har det gott ställt bland de spelare som ska sköta den 'dagliga driften', så att säga. Emil Berglund var minst sagt tongivande senast i HA och gjorde inte bort sig i SHL, vi har fler spelare av hans kaliber i de kedjor som ska hålla laget ovanför ytan medan det är mer oförlöst talang i de kedjor som ska stå för majoriteten av poängproduktionen. Där är nog inte frågan OM spelare som Lööke, Wahlgren och Lundin (även Hartmann, men han har trots allt gjort 33 och 31 poäng på nivån tidigare) ska slå personliga rekord utan med hur mycket. Får man mycket förtroende så brukar det visa sig i poängkolumnen, vare sig man vill eller ej. Mål görs det alltid under en säsong, i vårt fall brukar det bli omkring 130 stycken. Kan de spelarna åtminstone få nosa på något som liknar en Wedinsk utvecklingskurva så ser utsikterna för en rolig säsong minst sagt goda ut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Det som ändå gör det intressant är att säsongen 17/18 kom ingen spelare förutom Dahlén upp över 30 poäng. Däremot så fick ju Gallo en boost i playoff och höjde sig bland annat. Förra säsongen så öste Meyer och Dyk in poäng i SSK, ändå missade de playoff. Så att man har ett fåtal poängspelare betyder inte alltid succe ändå. Förhoppningsvis spreider vi ut våran poängproduktion på flera kedjor istället.
En spelare som vi inte snackar om som går lite under radarn är ju Sebastian Ohlsson som jag tror kommer kunna producera lite och som likt Dahlén lär tagga igång lite mer när det gäller poäng att spela om.
Däremot så tycker jag fortfarande backsidan är vår akilleshäl på förhand och det lär behövas värvas om det finns lite kulor under säsong för att stärka upp. Sen som du skriver så är målvaktssidan också kanske lite tunn då Ohre har en del att bevisa på förhand.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Senast spelade säsongen i allsvenskan gjorde Timrås spelare totalt 75 mål ..fördelat på forward 63 mål och backar 12 mål .
Kommentera