1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580476 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1988709

Sv: Apropå nånting...
Clay.2: Vart vill du komma?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: För att lyfta frågan om herr- och damidrott. Överlag har väl världen varit hyfsat patriarkatstyrd (mansstyrd). Bolagschefer, "mannen i huset", presidenter och övriga ledande typer. Så är det fortfarande, även om pendeln sakta svänger över till mer makt åt kvinnorna.

Att det inte finns ett större intresse för damidrott överlag handlar om ett flertal saker, en av dem är pengar som satsas på dem. Det är bara att själv göra upp kalkylen över hur många män som spelar ishockey som levebröd jämfört med kvinnor som spellar ishockey som levebröd. Det är än idag inte många i högstaligan i damhockeyn som kan leva på hockeyn och det säger väl en hel del om hur väl man kan utvecklas som ishockeyspelare. Sen är det såklart betydligt fler saker som spelar in, bl.a. följande:
- Mediabevakning
- Reklam kring kommande matcher/event
- "Snacket på stan" (STOR FAKTOR!)

Kommer intresset igång och det bjuds på bra hockey, då kan vi också komma att få se en snöbollseffekt med intresset tror jag, förutsatt att inte negativa krafter (t.ex. den typiska surgöbben i medelåldern som inte tycker om damidrott) drar ner intresset på något vis.
Kommentera