1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580938 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1990078

Sv: BIK Karlskoga - Timrå IK 2019-09-29
Nisse på Mon or: Obegripligt kontrakt.
Nubben gör verkligen Westerlund/agent en jättetjänst här.

Det är liksom ingen breddspelare för att fylla upp leden under skador vi snackar. Vi behöver honom säsongen ut som en kompetens på backsidan vi i dagsläget inte har och då för hela säsongen.

Visst kan man låtsats att han "är en ersättare till Ohårde" hur mycket man vill men det är inte ens samma backtyp. Och tror man att Ohårdegård kommer valsa in som en spelskicklig rightback då är man ju ordentligt ute å fyllestyr.

Nog för att han har varit bra men det är inte direkt som att vi står och faller utan honom och drar han nästa månadsskifte så kommer han sannolikt inte ha påverkat laget såpass att det skulle märkas sett över hela säsongen.

Varför ska vi erbjuda honom speltid till förmån för andra spelare som HAR kontrakt över hela säsongen när denne dessutom uttryckligen samt bevisligen har ambitionen att spela någon annanstans så fort chansen uppenbarar sig?

Nä, här kan jag tycka att Timrå skulle ha satt hårt mot hårt och inte gett honom ÄNNU bättre förutsättningar att inte spela i Timrå och låtit han suttit kontraktslös tills hybrisen lagt sig.

- "lycka till med SHL-äventyret FilleFilur, om det nu skulle vara så att det inte löser sig så finns Timrå här för dig om du vill spela en hel säsong nånstans, under tiden har vi spelare som behöver istid utifall du inte kommer tillbaka"
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: BIK Karlskoga - Timrå IK 2019-09-29
TIK-Lund:

Jag önskar verkligen att det fanns fler sportchefer som skulle våga vara så tuffa som du beskriver. Skulle skicka en bra signal till spelare och agenter att förmedla antingen spelar du med oss och då gäller det för hela året eller så drar du till en annan klubb.

Känns som det är FW som vinner på detta, han får spela mycket och i avgörande lägen, samtidigt som han inte behöver vara desperat och leta klubb utan kan plocka det mest lukrativa om något dyker upp.

Alla klubbar vet ju nu också att det kommer lös en eventuell spelare om 1 månad (ifall han inte har en out på detta också), tryggt att veta om man måste förändra men inte vågar förändra i truppen redan.

Minns när vi hade Salmela på korttid och han fick chansen att komma tillbaka efter en rejäl skada, han visade snabbt vilken grym back han var, sedan lämnade han för högre anbud när korttidskontraktet gick ut och blev en av seriens bästa backar i annat lag. Det sög ju ganska rejält.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga - Timrå IK 2019-09-29
TIK-Lund: Håller med dig till fullo! Tycker Modo är ett bra exempel på hanteringen av Viklund. Då han inte bestämt sig och söker kontrakt i högre liga så satte Modo stopp för han att vara med och träna för att inte ta upp värdelig plats för spelare som verkligen vill vara där och behöver speltiden. Men enligt Nubben så vill Westerlund ju spela i Timrå vad det verkar och vem vet hans NHL organisation kanske trycker på att hans skall spela SHL i första hand..
Kommentera