1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581788 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1990357

Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2019-10-02
Öndulat: Jag håller inte med. Man får inte ha tunnelseende och bara se upp- och nerflyttningen. Det införs nya krav på ekonomin, 10 miljoner i eget kapital för att spela i SHL. Inom överskådlig framtid kommer SHL-rättigheten att öka i värde lagom till att CMOREs nuvarande avtal närmar sig sitt slut.

Klubbarna kommer att behöva jobba annorlunda, du kommer inte att kunna värva i hop ett lag på samma sätt som i dag som nykomling utan behöver lägga om strategin och satsa mer på att utveckla egna spelare från ungdomsleden som växer fram till bra truppspelare, sedan krydda med 1-4 toppspelare. Eller värva billigt och förädla, typ från danmark, norge, slovakien etc.

I längden kommer detta att gynna ishockeyn, där den relativt rikaste klubb inte automatiskt får framgång (iaf inte underifrån).

Se på en liga där det är myyycket mer pengar inblandat, Premier League. Där åker det ut tre lag varje år, och tre lag kommer underifrån. Inget av lagen som gått upp i år (Norwich, Aston Villa, Sheffield United) har köpt på sig massvis med spelare eller särskilt dyra spelare. Nu är det olika sporter såklart, men principen är densamma.

Förädling, talangutveckling och starkt juniorarbete kommer att bli allt viktigare i svensk ishockey. Det skulle inte förvåna mig om det växer fram övergångssummor heller för att få ekonomisk fördel för de talanger som tas fram och en SHL-plats kommer att bli mer åtrovärd.


Jag förespråkar en till direkt uppflyttning och nerflyttningsplats.
Kommentera