1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578039 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1990372

Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2019-10-02
Öndulat: Personligen tror jag att direkt upp/ned systemet kommer resultera i en utökad mängd lag i högstaligan. Utökade krav på kapital tillkommer med detta och som jag ser det är detta för att lättare reglera mängden lag i serien som har tillräckliga ekonomiska förutsättningar och på så sätt mäta hur många lag man kan ha utan att långsiktigt skada varumärket.

Jag tror att man är väl medveten om att ökade tillskott i klubbkassorna bara har renderat i bättre löner, inte bättre spelare och vill SHL öka omsättningen så säger marknaden "fler produkter".

På längre sikt tror jag direkt upp/ned kommer vara skitsamma för de flesta klubbarna som har förutsättningarna att spela i högstaligan, dom kommer helt enkelt spela där. Där sistaplatsen mer är vigd åt en självreglering mellan en satsande förening underifrån typ Växjö 2.0 mot en förening som inte riktigt håller måttet, då man aldrig kommer kunna få till en stängd liga.

Samtidigt sänker man kvalitén på H.A vilket egentligen är positivt ur en SHL synvinkel då lag som egentligen "ska vara i SHL" men haft en riktig skitsäsong lätt kan ta sig tillbaka. (Typ säsongen 11/12 när DIF råkade ramla ur och blev kvar i H.A längre än väntat).

Hade man sett till både H.A och SHLs bästa så skulle man nog valt ett annat upplägg faktiskt. Men cash is king och många H.A klubbar lever redan på det pyttelilla ligabidraget från SHL såatte...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2019-10-02
TIK-Lund: Min vinkel kring direkt upp-/nedflyttning är att det i grunden är bra. Problemet som finns är att förutsättningarna för lag underifrån att hänga kvar inte finns i och med den stora ekonomiska differensen. Det hade varit bra om förslaget hade fått haft med någon form av ekonomisk utjämning. Som det blev nu känns det mer som om det blir någon form av "gästlag" varje lag som sedan dyker ner i seriesystemet igen. Jojo-effekten kan mycket väl ha förstärkts med det här.
Kommentera