1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581768 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1993959

Sv: Silly Season 2019-2020
Nisse på Mon or: för mig handlar HA om unga spelare med potential att utvecklas under säsongens gång, toppat med lite rutin. Att satsa mot SHL likt modo gör nu eller som Leksand gjort sen senast dom åkte ur är en dålig affär och otroligt riskabelt. Att värva allsvensk spets är lite att skjuta sig själv i foten, dyra spelare som absolut kan ta laget till toppen av tabellen men där tar sagan slut. Dom är allsvensk spets som är allsvensk av en anledning,dom saknar det lilla extra som krävs för spel på SHL-nivå. Bättre då att satsa ungt, oprövat och billigt. Visst, man vet inte vad man får, men de behövs bara en klockren träff för avancemang till finrummet, och då har man inte riskerat ekonomin på resan.

Att Dahlén anslöt är såklart en jävla lyckträff, men vi vet inte hur laget hade spelat utan honom. Och vi vet inte vad Nässen hade bidragit med om han inte varit skadad. Det är inte heller rättvist att ta lagets mål minus allt Dahlén varit inblandad i, utan han hade någon annan tagit hans plats och säkert gjort ett antal(inte lika många) poäng också. Speciellt med förutsättningarna våran första kedja faktiskt får i år.

Dessutom antar vi bara att Nubben tippade oss top 5 utan Dahlén i åtanke. Han kan lika gärna vetat att Dahlén varit på väg hem sen april.

Jag tycker Timrå har byggt helt rätt. Vårat enda bakslag är Nässen var skadad och vem vet vad han hade tillfört en andrakedja. Ältandet om att vi åkte ur börjar bli gammalt, vi ligger just nu o toppen och har ligans bästa spelare i laget. Var glad över det vi har och sluta älta det vi kunde ha haft.

/rant over
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2019-2020
Öndulat: Vi satsar inte likt vad AIK gjorde eller vad Leksand brukar göra, finns en viss skillnad. Vi satsar men riskerar inte lika mycket.
Låst ämne