1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581113 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1997026

Sv: Apropå nånting...
Clay.2:

I ett kvalspel mellan lag från SHL och allsvenskan, då är hur det "ser ut på papperet" ganska irrelevant. Det är alltid minst 50/50 matcher. Vilket har visat sig alla säsonger det varit bäst av 7 matcher mellan SHL-lag och allsvenska lag. Fastän de så kallade experterna sa att det skulle bli mer eller mindre omöjligt för de allsvenska lagen att vinna såna serier.

Den enda gången en sån matchserie känts given på förhand.
Det var väl då Modo mötte Vita Hästen.

Men ta t.ex. då Modo förlorade mot Leksand.
Modo var väl bättre både "på papperet" och i egentligen nästan alla matcher även "på isen" (även i den sjunde matchen). Men på något märkligt sätt vann Leksand ändå. Och det kan väl till stor del tillskrivas den mentala faktorn. Vilket alltid kommer jämna ut förhållandena (och till och med kanske ge fördel) för de allsvenska lagen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Enaranger: Håller med. Det nuvarande kvalsystemet har snarare visat sig väldigt gynnsamt för HA-klubbarna i hänseende av att kunna avancera uppåt till SHL. Däremot är det förtvivlat svårt att etablera sig och sannolikheten att det avancerande laget sedan överlever första året utan kval är väldigt låg. Det hopp som finns är att någon av de etablerade SHL-klubbarna ska ställa till det för sig själva och på egen oförmåga placera sig på plats 13-14.

Chansen är i det närmaste obefintlig att IKO fixar den här säsongen utan att behöva kvala, däremot kanske Leksand kan lyckas hålla sig flytande länge och hoppas på att typ LHC ställer till det för sig själva. Annars blir det kval för båda och då spelar inte den storsatsning Leksand gjort i år någon som helst roll längre. Detta tycker jag har saknats i den diskussion som förts här i samband med vår degradering, där vissa menat att vi borde ”satsat” mer. Vissa saker kunde definitivt gjorts annorlunda men allt stod fortfarande och föll med den där satans bäst av sju-serien mot vad som visade sig bli IKO förra året. Med allt vad den där sortens kvalmatcher innehåller i form av marginalfördelning hit och dit.
Kommentera