1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2000310

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2019-10-30
DubbelNisse: Det var väl det jag tänkte på idag. Forwards är så stillastående. Exempelvis förstår jag inte tanken på att Jonte ska vara stillastående på blålinjen när han är så mycket farligare med fart. Ja, ni vill dra isär motståndarna, men det gäller ganska platt när det finns väldigt få alternativ för backarna att passa som har farten att kunna hota motståndarna.

Jag tror inte jag såg nästan en enda odd-man-rush från er sida idag. De var ni mästerliga på för två år sedan.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2019-10-30
J F K: Det är lite halvmärkligt detta med Timrås spel ändå.
För mig blev detta relativt uppenbart att vi gjort läxan på problematiken från förra säsongen dvs försvarsspelet, som inledningsvis såg ganska stabilt ut. Och jämför man exempelvis agerandet hos våra backar i år med förra är det helt klart en förändring i agerandet och i mitt tycke till det bättre, anser också vi lyckades i större utsträckning med att involvera forwards i försvarsarbetet som är en förutsättning.

Ovanstående ledde dock till ett anfallsspel helt utan kontringsmöjligheter och vi blev således väldigt enkla att försvara sig mot; i princip behöver enda ingångsvärdet för motståndare som möter Timrå vara "stäng ytorna centralt".

Det känns lite som att Timrås backar och Timrås forwards spelar efter två olika idéer.
Backarna efter "anfallen skall starta med kontroll på puck i egen zon" och forwards "vänd spelet snabbt".

Personligen spekulerade jag i att detta eventuellt var medvetet då det öppnar för ett "BWB" -spel, dvs att det är backarna som startar anfallen i mittzonen och är "puckbärare" initialt, en back byter plats med en forward i uppbyggnadsfasen.

Westerlund visade fina exempel under gårdagens match exempelvis att det mycket väl skulle kunna vara ett möjligt tillvägagångssätt men bristen av alternativ i andraskedet bevisar rätt definitivt att det endast är unge herr Fillefilur som tagit egna initiativ och inget som laget tränat på.

Det finns en anledning till att de två spelarna som sticker ut i nuläget råkar vara antingen seriens bästa skridskoåkare eller har seriens bästa spelsinne, alla andra försvinner i en grå massa.
Låst ämne

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2019-10-30
J F K: Huvudet på spiken där!

Signum för två år sedan var snabba omställningar, skapa övertalighet i offensiv zon och använda farten i anfallen.

Nu blir det sävligt och omständligt. Och dessutom, kan vara en effekt av stillastående forwards, spelas det så mycket på utsidan så att Timrå snart är utanför sargen och spelar. Mig veterligen är det ingen målvakt, förutom Brattström då, som släpper in puckar från sarghörnen. Känns som en relativt jävligt kass taktik att ta sig dit i varje anfall.
Låst ämne