1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581101 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2008765

Sv: Västerås IK - Timrå IK 2019-11-27
JanneH: För att glömma gårdagens match så kan vi åtminstonde glädjas med wedda som går mot NHL debut.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Västerås IK - Timrå IK 2019-11-27
Jag tror att mycket av våra böljande instatser kan härledas till att vi har ett ungt och oerfaret lag.

Följande är spekulation men jag tror att många kanske inte har förstått vad som krävs för att hålla en hög lägstanivå och ständigt leverera en lång lång säsoong. Madsen är däremot en spelare som verkligen gör det. Jag anser att han har varit vår bästa spelare under säsongen, som hållit högst lägstanivå och som varit mest pålitlig. Han är gammal i gamet och förstår vad som krävs dag ut och dag in. Detta innefattar att utföra sin roll på bästa möjliga sätt, ge allt i varje byte och göra noga avvägningar under spelets gång. Det sistnämnda är något som han kan göra genom att ha samlat på sig en mängd rutin under årens gång. Detta leder mig in på att man...

...som ung spelare måste få testa sig fram och göra ett par misstag för att lära sig för att fortsätta utvecklas. Detta tar sig uttryck i att inte alltid välja det säkra alternativet. Exempelvis Lerbäck som vänder bakom mål en gång för mycket, eller Lööken som testar en dragning på blå. Vi måste ha tålamod med att vi fortsätter göra misstag i enskilda situationer.

Däremot ska man kräva att man lär sig från dessa misstag, och att man alltid ger 100%(som Madsen), att man kommer väl förberedd, att man käkar/sover ordentligt. Det handlar om att ge sig själv bästa möjliga förutsättningar för att kunna leverera, även fast det eventuellt innefattar ett och annat misstag på isen.

Vad har detta för betydelse, eller snarare inverkan för årets upplaga av Timrå då? Jo jag tror att många spelare fortfarande håller på att lära sig detta, lära sig sitt spel, sina begränsingar etc. Förhoppningsvis ser vi resultatet av detta i slutet av årets säsong där vi spelar som ett mer homogent lag med högre lägstanivå.

Ty högstanivån, den tror jag är jääkligt hög...
Låst ämne