1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580631 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2013248

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2019-12-11
kulltorp: Personligen tycker jag nog att det är roligare att se på den här sporten som något mer mångfacetterat och komplicerat än att det i slutändan rör sig främst om "inställning" och att vara "påslagen". Men då har jag aldrig riktigt gillat Wikegård heller, vilken jag ser som den enskilda hockeyfilosof som kanske mest försökt förenkla vad allt handlar om. Tugga taggtråd! Rätt i sak, men jag tycker det är mer givande att krångla till det. Annars fastnar man lätt i förhållningssättet vinst = bra match, förlust = dålig match.

Kvällens match var absolut inget storverk, inte heller innehöll den speciellt mycket dominans från vårt håll. Vi möter ligans i särklass mest defensivt orienterade lag, på deras hemmaplan. När Tingsryd går till match så är det att Täppa Igen som står på schemat, både i hur man väljer att anfalla och genom att undvika utvisningar. Vettefan om man kan klandra dem, framförallt inte när de nu ligger åtta i tabellen. De borde så att säga inte ligga där, men de gör det. Synd att klaga även om prognosen (precis som för BIK) ser mörk ut.

Den dominans som fanns var att vi slog på efter deras 1-1 för att på något sätt döda matchen, TAIF behövde dingla med den moroten för att vi skulle slå på gasen. Men det sket sig, istället fick vi börja tänka på att Taifarna vet exakt vad de sysslar med också och börja passa oss för deras vassa kontringar. Planen sen var väl mycket att vänta in de där PP-tillfällena som förr eller senare alltid dyker upp, förutom ikväll då. En utvisning per lag under en hel match kan inte vara vanligt förekommande.

Trots siffrorna var detta ändå en hyfsat rolig match med en hel del fullständigt bisarra målmissar, med några minuter kvar av tredje så blev det dock allt mer tydligt att detta inte riktigt var vår dag helt enkelt. Den där krysspinnen framstod allt mer lockande ju närmre 60 minuter vi kom, framförallt när både BIK och Löven torskade.

Klart slut från Bagdad Bob-universum.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2019-12-11
Knylan: Jag är glad för din skull, som sagt. Smaken är som baken.
Jag har slutat gå igång på hedersamma poängtapp bara...
Låst ämne

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2019-12-11
Nu glöm vi gårdagens spektakel och går vidare!
Imorgon är dä Lucia och ida rinn dä lätt!
Snart kom tomten mä klappa!🎅🤶
Låst ämne