1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578036 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2013265

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2019-12-11
TIK-Lund: Bra uttryckt! Jag håller med dig i din analogi att Timrås långsiktiga trend är positiv. Flera delar av spelet, samt vissa spelare på individinvå har förbättras under säsongens gång.

MEN jag känner fortfarande en relativt stor oro kring vår oförmåga att göra mål. Vi skjuter mycket men har seriens sämsta skottprocent, hälften av den som BIK har(som förvisso är skyhög). Detta innebär att för varje skott som BIK skjuter måste vi skjuta 2 för att ha samma chans till mål.
Som disclaimer gäller detta i spel 5-5 (i pp har vi istället näst bäst skottprocent efter Griskatterna).

Så vad beror vår ineffektivitet på? Många har tidigare varit inne på att vi snurrar för mycket i hörnen och inte kommer in på avslut i slottet.
Det känns som att vi emellanåt saknar tyngden för att driva in mot kassen. Dock har vi en del spelare som ändå borde kunna göra det (Hartmann, Lindberg, Madsen, Kaisjer, Bojjan).

Om man dessutom jämför Timrå med andra lag så är vi genomsnittligen både större och längre än exemplvis Löven, men jag upplever inte att de har problem att driva in på mål. Lövenspelarna är förvisso 4 år äldre i snitt, vilket medför att de både är mer rutinerade och torde vara starkare/kilo kroppsvikt (fler sommarträningar etc).

För att sammanfatta tror jag att detta både är en inställningsfråga men även att timrås spelare i samma utsträckning har den förmågan att ta sig in på kassen.

Hur resonerar ni?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2019-12-11
Håkkybåkky: Har vi verkligen seriens sämsta skotteffektivitet?
Har för mig att allt över 11% är ohållbart över tid och allt mellan 9-10% är bra. Och nog ligger väl Timrå över 9%?

Nu kollade jag lite siffror och dessa går inte ihop, fattar inte hur H.A räknar ut sina skott% på lagnivå för de stämmer inte med siffrorna på individnivå.

Men men, spekulera kan jag göra ändå....

Rent krasst så bygger Timrås spel lite på fel grunder om man vill ha hög SOG%. Vilket i min värld är helt okej men man saknar alternativ för "målchans nummer två" som blir på skotten.
Vill man göra sina mål på kontrollerade grunder och konstruktivt spel istället för kontringar så måste man nästan ha de där "T.Holmströms-typerna" som älskar kampen framför motståndarnas kasse i både första som "skymmare" och andraläget.

Vidare tror jag inte att det är en uppgift man bara kan ge en spelare med rätt storlek heller riktigt.
Jag köper inte att bara peka på typ Hartmann och säga "va en gris, du är stor" och sedan tro att det blir bra, utan man måste värva in den kompetensen.

Tycker exempelvis en sådan som Hållander fick ett otroligt större värde och en ytterligare en dimension i sitt spel, och en riktig nisch, förra säsongen när han började ta den rollen.
Trodde faktiskt att Kaijser skulle göra en liknande resa i år då han onekligen har storleken och till synes mentaliteten men det kanske är en såndär grej den sportsliga ledningen inte riktigt har kommit på ännu eller hoppas ska lösas av sig själv kanske.
Låst ämne

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2019-12-11
Håkkybåkky: Inställningsfråga..resonerar jag..
Låst ämne