1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580360 inlägg · 6216 ämnen

Forum

2693573 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: ""Om jag minns rätt så var det 300k om året i 4 år""

Det är ju en jävla skam att när ni faktiskt har en originell och snygg logga ska det istället stå "Timrå" på bröstet för att någon trött jävla kommunledning, genom att betala 300k om året för det, ska envisas med ett typsnitt för att det minsann är bestämt så. En vettig kommun hade ju fattat fördelarna med att ha ett lag i SHL och sponsrat ändå, MED tallarna på bröstet. Om inte annat så är det ju en enkel sak för kommunen, i dessa tider av växande politikerförakt, att få lite goodwill och bra PR hos lokalbefolkningen och supportrarna.

Fan, när man tänker på det så är det ju ingen monstersumma. 300k om året i fyra år hade ni ju kunnat lösa lätt med lite crowdfunding, för det finns väl inga tikare som hellre vill ha bokstäverna än tallarna? Jag hade i alla fall varit villig att betala för att få tillbaka Brynäsloggan på tröjan om det stod Brynäs i text där idag.

Ta tillbaka tallarna nu, använd era medlemskap för att pusha det till världens ände, ge er inte! Heja!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: har inte varit på årsmötet förut men är detta på agendan så vill jag absolut vara där.
Detta med klubbmärket har sopats under mattan länge nog nu.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: vilken reklamplats som helst? Då skulle det kunna stå Brödernas Timrå alltså? Skulle säkert vara mer ekonomiskt fördelaktigt iallafall!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: Ska man göra det "by the book" så är det bara medlemmar som har rätten att skicka in motioner. Jag vet inte hur noga kontroll de brukar göra kring det på inskickade motioner dock.

Men, enligt stadgarna finns inget hinder för att bli medlem idag och skicka in en motion till kommande årsmöte - även om du då saknar rösträtt.

Jag upplever att det är lite fikonspråk i föreningslivet ibland och man försöker få det att låta svårare än vad det är. Kort och gott, har du ett förslag eller åsikt så kan du göra din röst hörd, nominera nya styrelseledamöter osv. Medlemmarna har störst makt i en svensk förening och alla medlemmar har lika mycket makt.

Från stadgarna (se länk):

"12 § Motion från medlem
Förslag från medlem som ska behandlas av årsmötet ska vara styrelsen till handa
senast den 1 juni. Styrelsen ska till årsmötet avge skriftligt yttrande över förslaget."

Detta brukar ge tre alternativ till styrelsen, inget av styrelsens yttranden är bindande, utan enbart en möjlighet för styrelsen att ge sin syn på saken:

1. Yrka på bifall - Styrelsen tycker att motionen ska röstas igenom
2. Yrka på avslag - Styrelsen tycker inte att motionen ska röstas igenom
3. Motionen behandlad/besvarad - Styrelsen anser att de har gett svar på motionen och ingen omröstning behövs. Detta händer oftast om det är en "orimlig" motion eller mer en fråga. Typ om en motion kommer in som säger att Timrå IK ska servera starköl på sittplats så kan styrelsen svara att under rådande lagstiftning så är detta omöjligt. Eller att en motion undrar vad spelarbudgeten är och styrelsen svarar att detta går att hitta i årsredovisningen under "personalkostnader" och att 80% av dessa går till spelarbudgeten.

"14 § Årsstämmans beslutsförhet
Årsstämman är beslutsför med det antalet medlemmar som finns närvarande på
årsmötet.

15 § Årsstämmans beslut och omröstning
Beslut fattas med acklamation eller om så begärs genom votering.
(...)
Vid val avgörs frågor med relativ enkel majoritet. Detta innebär att antalet bifall
räknas i förhållande till antalet avgivna röster vid årsmötet.
(...)
Vid omröstning som gäller val ska lottning avgöra vid lika röstetal.
För ändring av dessa stadgar krävs beslut av årsmöte med minst 2/3-delar av antalet
avgivna röster.
(...)
Omröstning sker öppet om inte medlem begär att den ska ske slutet"

Det enda som är värt att tänka på är hur förslaget är utformat, till exempel:

"Timrå IK ska servera starköl på ståplats"

Kommer troligtvis att röstas ner eftersom det inte är möjligt.

"Timrå IK ska undersöka möjligheten att avgränsa en sektion i arenarummet för att möjliggöra servering av starköl"

Kan rimligtvis röstas igenom eftersom det handlar om en utredande åtgärd för att få svar på om det är möjligt, visar det sig att det är möjligt så kan en motion som föreslår en lösning utifrån vad utredningen visat röstas igenom och vara garanterat genomförbar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DJ Hemp Du ville ju veta, Kuben vann DM mot Lucksta och ska spela mot ett lag från Ångermanland om en plats i Svenska Cupen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: Drt ser bra ut. Skulle kunna utformas på många olika sätt. Men spara detta och skicka in eller vad tycker ni andra?

Alla som kan tänka sig att komma på årsmötet och rösta gilla detta inlägg och skriv också gärna det i forumet. Borde räcka med ca 20 st uppskattningsvis.

Tolkar det som Rasmus skriver att man inte behöver vara medlem för att skicka in motionen. Så skicka så snart som möjligt!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: Håll till godo alla klyktattare :)

Väl mött i höst
Uppladdat:

450x300-strimma_0.jpgstrimma_0.jpg

Kommentera

Sv: Apropå nånting...
puffe: Att kämpa för Tallarna är som att rädda en skog från en skogsbrand - en ädlaste insats! Och när det gäller Hockey-VM, låt oss bara säga att Bröderna Jihde inte ens kan jämföras med den spänning och drama som Tallarna ger!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: Din kamp för Tallarna är topp2 nu när Brynäs lär köra över Stockholms stolthet.

Nummer ett är vilket lag som ska få 0-4 i matcher mot Rögle, sen kommer Tallarna,

Hockey-VM med Bröderna Jihde i studion, kalkon, inte ens på plats 3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Till Timrå IK:s årsmöte,

Rubrik: Loggan på matchtröjan

Bakgrund: Vi, supportrar av Timrå IK, önskar att styrelsen överväger att öka transparensen kring loggan på bröstet på våra matchtröjor. Vi noterar att det kan finnas begränsningar enligt avtal med Timrå kommun, men vi uppmanar ändå styrelsen att tydligt redogöra för detta avtal för medlemmarna.

Vi anser att en synlig logga på bröstet på matchtröjan är en viktig del av att stärka klubbens identitet och varumärke. Det ger också våra supportrar en känsla av stolthet och samhörighet när de ser loggan på tröjorna.

Förslag att besluta om: Det vore mycket uppskattat om styrelsen kunde undersöka möjligheterna att göra loggan mer synlig, även om det innebär att förhandla om eventuella avtalsvillkor med Timrå kommun. Att ha en tydlig och synlig logga på bröstet på våra matchtröjor skulle vara till fördel för både klubben och dess supportrar.

Jag rekommenderar att rösta för detta förslag

Något sånt möjligtvis?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: det viktiga är att folk går dit och röstar Ta med personer som man vet skulle rösta rätt i frågan. Om det brukar vara 20-35pers där så är det inte svårt att ”kuppa”

En annan motion kan vara ett krav på att årsmötet ska sändas live på någon plattform som inte innebär sundsvallstidning. Då får fler upp ögonen för processen och kan locka fler i framtiden.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Kan absolut ta på mig det och skriva ihop något. Men måste man vara medlem för kunna skicka in en motion eller kan vem som helst göra det? Jag är medveten om att för att få ha rösträtt måste man vara medlem men hur funkar det med motioner till årsmöten, kan vem som helst skicka in och sen röstar medlemmarna om det?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: Jag och många andra stöttar dig till 100% i detta. Kör hårt vi kan iaf försöka att få in våra fina tallar på tröjan. Borde kunna gå tycker jag. Skriv gärna ihop något mha mallen som Rasmus skrev nedan. Och posta det du skrivit här om du vill så gör vi detta gemensamt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
BlackBay: Det finns många mallar online, går också att använda ChatGPT om man känner sig osäker, men det låter mycket svårare än vad det är.

Man skriver vad man vill ändra och skickar in, gärna med en förklaring varför för att övertyga årsmötet.

Till exempel:

Motion till årsmöte för Timrå IK 2024-0x-xx

Rubrik: Gratis vatten till besökare

Bakgrund: Som besökare på Timrå IKs seniormatcher saknas tillgång till gratis dricksvatten. Att sitta törstig efter målfirande och sång är inte en bra upplevelse, det finns också besökare som behöver ta medicin med vatten. Att ställa ut välplacerade vattenpulvor med pappmuggar bredvid eller ha vattenstationer vid kiosker och bar kan vara ett alternativ.

Förslag att besluta om:
Att erbjuda gratis dricksvatten till alla besökare


Jag rekommenderar att rösta för detta förslag.

Namn
Datum
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Tack för svaret, gillar att du är tydlig hur man går tillväga osv. Jag ska försöka kämpa för loggan, sen om det skiter sig, så har jag ändå försökt. Vissa kan tycka det är en skitsak, men jag tycker ändå det är en stor sak gentemot våra supportrar. Sen kan folk säga att det finns andra saker att ta tag i först. Svaret är självklart på det, men om inte vi supportar visa intresse i denna fråga, vem kommer då göra det?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
BlackBay: som ett exempel. Så här mycket makt har vi tillsammans.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Så vem härinne tar på sig att skicka in en motion om detta igen, begära transparens kring gällande avtal, även uppmana styrelsen att omförhandla så att klubbmärket får vara på bröstet eller köpa ut den delen av avtalet?

Någon borde göra det skyndsamt då det säkert är ont om tid för att kunna ändra detta. Jag och väldigt många andra anser att detta är en viktig fråga, betydligt viktigare än många andra frågor rörande Timrå IK. Med tanke på det mervärde det kan skapa.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: Tror inte det, summa summarum var inga tallar förrän 26/27 och att det var att betrakta som ”vilken reklamplats son helst” Motionen året innan om tallar på magen fick avslag pga att dom skulle kolla om det fanns ett avtal eller inte.

Skulle skicka in en motion om Backlund inte återkommer, eller begära ut från kommunen.

Är väldigt osäker på att kommunen begär ”TIMRÅ”, om något skulle de vilja ha kommunvapnet eller ”from Timrå with love” som de redan har.

Hur som haver, en motion bör kunna ändra på detta i någon form.
Styrelsen brukar förslå avslag på de flesta motioner som kommer in (av någon anledning), men årsmötet (närvarande medlemmar) bestämmer om de vill följa styrelsens rekommendation eller inte genom att rösta.

Ibland har styrelsen försökt gå vidare utan röstning på vissa motioner, men då är det bara att påminna om att man vill ha en omröstning/votering.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: är nog många som skulle vilja göra detta men inte vet hur man gör.
Har man inte varit aktiv i en styrelse är det kanske inte lätt att veta hur man skriver en motion och vad den måste innehålla.
Finns det mallar för sånt?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Du är förlåten min vän.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: Jag fattar, sorry.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Men herrejisses, jag vet väll att loggan syns i dagsläget? Du behöver inte ta mig på orden, dom flesta förstår vad jag menar nu när vi har den här diskussionen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: Vaddå inte synas. Det låter helt befängt i mina öron med en sån "regel". Tallarna syns ju, om än lite, på ärmarna...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Berättade han mer ingående om avtalet? Eller var svaret bara att ett nytt avtal är påskrivet? För det jag tänker är vilken del i avtalet förbjuder en logga så länge Timrå syns? Kanske börjar bli tjatigt från min sida(sorry för det) men man blir smått irriterad när Lars B ska återkomma i fråga hur avtalet är utformat men ingen återkoppling. För jag vet att denna diskussion var uppe på tapeten tidigare. Känns skumt att både från kommunens sida samt Timrås att skriva ett avtal där det tydligt framgår att en logga absolut inte får synas under några omständigheter. Tyvärr tror jag det handlar mer om vilja/pengar till att få det hända
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: Det nya avtalet skrevs på inför förra årsmötet. Det fanns inget gällande avtal förrän det skrevs på. När det eventuellt förra avtalet gick ut vet jag inte, men 19/20 fanns det inget heller, inte som styrelsen visste om på årsmötet iallafall. 21/22 kom motion in om att undersöka detta. 22/23 annonserade Backlund att ett nytt 4 årsavtal precis skrivits på.

Om jag minns rätt så var det 300k om året i 4 år, reagerade på att det var så lite för en sån ”stor” sak.

Det går helt klart att skicka in en motion om detta igen, begära transparens kring gällande avtal, även uppmana styrelsen att omförhandla så att klubbmärket får vara på bröstet eller köpa ut den delen av avtalet.

Det är det som är det fina med medlemsdemokratin i svenska föreningar, med tillräckligt stöd på årsmötet så går vad som helst (typ) att få igenom.

Fotbollen har blivit riktigt bra på att ta tillvara på det, medan hockeyn släpar efter. Medlemmarna äger klubben och årsmötet är det högst beslutande organet, det som bestäms där behöver styrelsen följa - skulle de inte följa det kan medlemmarna kalla till extra årsmöte för att kräva efterlevnad och avsätta sittande styrelse om inte så sker.

Och det bästa av allt, det är inte svårt och kräver inte någon särskild förkunskap för att engagera sig, eftersom de motioner (förslag) du skickar in är ämnade för medlemmarna att ta ställning till.

I princip skulle alla inlägg med förslag vi skriver här inne kunna skickas in som motioner och vi skulle gemensamt kunna gå dit och rösta för de vi tycker är bäst.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
sargad: Wiken å Röven kann slås ihop!!
Så många profiler å hemmvänn i Djurgårn!!
Dä få ta fram rullatorer snart på Skansen!!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
SMÅLAND: Krugerkraschen.
Är de på väg mot trippeln, torsk tre år i rad i kvalspel?
Har något annat lag "lyckats" med det? Löven?

Wikegård har något att sätta gaddarna i.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: Är ju en offentlig handling. Bara att kontakta kundtjänst på kommunen, förklarar att man är intresserad av att ta del av avtalet mellan kommunen och Timrå IK. Då hänvisar dom en rätt och ser till att avtalet plockas fram. Tror till och med att dom lyder under "skyndsamhetsprincipen", vilket gör att man får avtalet relativt snabbt.

Ex antal (kommer inte ihåg exakt) sidor är gratis. Därefter får man betala en liten summa per sida. Man kan också bara be om att få ta del av det. Då är det gratis i sin helhet, men då får man inte ta med sig det.

Vill någon är det utplockat och läst på typ två dagar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: Jag är den förste att hålla med. De är vansinnigt fula
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DIF är ju så oerhört sen i tanken vad än dom ska göra på isen, ser ut som om hjärnan på spelarna går i slowmotion.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Är säkerligen så, verkar inte vara någon fråga klubben prioriterar jätte högt. Dom är väll nöjda och ha en av dom fulaste tröjorna i SHL. Jag älskar Timrå ik, tro inget annat. Men våra tröjor är gräsliga.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Djurgårns gubbar kan ju inte ha skött sommarträningen! Det är bara gallerkillarna som åker skridskor!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: Det skulle inte förvåna mig om dagens hetaste diskussionsämne härinne är jättelite intressant för föreningen i nuläget
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Andersson: Den här finalserien är ett skämt, mördande ointressant för alla utomstående. Djurgården är, återigen, bara med som statister
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: Är medveten att det finns ett avtal, det är inget hittepå givetvis. Men är mer fundersam vad som står i själva avtalet. Tror inte som sagt att kommunen förbjuder loggan
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Karlsson74: Plus att man har "In TIMRÅ whit love" eller något sånt bak på tröjan.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
BlackBay: Det finns något som kommunen betalt 400k för i alla fall.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: iof står det ju om man tittar riktigt noga Timrå I själva klubbemblemet också...kommunen är sjukt småsinta om man genom något sorts påstått avtal stoppar den pg av att namnmet Timrå ska stå på tröjorna. .
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Herregut 5-1 i Gavlerinken!!
Nä dä ä kört!!
Tur dä ä lillörta å nu kör vi lit Kareoke i paus!!
Låt dä rinna lätt ikväll rabbuslingar 🥳🥳🥳
Halleluja 🙏🙏🙏
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
BlackBay: Exakt det jag menar, men avtalet verkar ju aldrig komma fram så länge Lars sitter där han sitter. Inget ont om han så klart men känns tvivelaktigt vissa grejor.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: måste väl gå att få ut en kopia på avtalet från kommunen så vi vet vad som gäller?
Måste väl ändå gå att ha både loggan och texten fram utan att avtalet hindrar det?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
För oss som vill se lite spännande matcher, känns som om det varit jämnare om Mora gått vidare.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Klockan slår , djurgårn får , vänta ett år till
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: För att klargöra så tror jag inte Timrå är helt transparent när det gäller denna fråga. Tror Lars Backlund tänker åhnej det kostar pengar, inget som vi vill göra, så jag säger att vi har ett avtal med komunen istället. Så klart finns det ett avtal, men tror inte som sagt att dom förbjuder en logga där
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: Det tycker jag också, iofs så har det ju stått TIMRÅ på framsidan sedan Hedenhös tid ut om något enstaka år, sedan de bytte namn till Timrå IK tror jag. Undrar om det inte bara är slentrian i allt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Villervalla: Tycker ändå allt låter väldigt flummigt på något sätt med avtalet. Jag vill veta exakt vad det står i avtalet. Kan knappast stå att loggan absolut inte får finnas på framsidan av tröjan. Jag köper som sagt att det ska stå Timrå givetvis, men är det inte upp till Timrå själv om dom vill sätta en logga också?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Var det inte samma snack om tröjorna ifjol och även året före och med samma motivering, att det var ett avtal med kommunen?

Det skulle även vara bra att veta vad priset för det är.

Men Octagon borde ju veta eller åtminstone ta reda på åt oss vanliga dödliga.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: jag är helt träffad. Ska gå på mitt första det som kommer. Har ändå följt Timrå sedan millennieskiftet.

Stadgarna skulle ju haft sig en uppfräschning. Om jag blir medlem i december ett givet år så betyder det att jag inte har rösträtt på 22 månader?Feltolkar jag eller är detta normalt över SHL?

Medlemskapet borde vidare vara enkelt att skaffa med bankid och swish, med automatisk förnyelse som alla andra prenumerationer man har. Det skulle ju verkligen stärka antalet som besitter rösträtt löpande.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Okej, då vet jag det. Tack!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Finns inget hinder för någon som inte är medlem att inte delta, iallafall inte enligt stadgarna. Det brukar inte vara särskilt välbesökta tillställningar tyvärr, har varit på varje årsmöte sedan 11/12 och som högst har det varit 30-35 medlemmar där. Vanligtvis runt 20.

Jag har varit på årsmötet två gånger tidigare när jag inte varit medlem, 16/17 och 12/13 tror jag att det var, så det är bara att gå om man är intresserad.
Kommentera

2693573 · »