1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581244 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2021191

Sv: Apropå nånting...
Charlie2: Ja för Nielsen's del lär ju utlåning då vara det bästa så han får spela. Sen att han i te fått spela känns ju bedrövligt...
Naturligtvis borde Lander lånas ut som har den lägsta uppsidan men så lär det ju knappast bli...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Timråit H-sand: Lander tycker jag får på tok mycket skit, många verkade ha bestämt sig redan i somras för var hans nivå ligger. Det syns att han växt av det förtroende han fått under framförallt de 10-15 senaste matcherna, vilket knappast är en slump. De allra flesta spelare växer av förtroende, även om vi har forwards i år som visat på motsatsen. Så: ska man bara bedöma spelaren Filip Lander och hans utveckling i år så har det gått åt rätt riktning. Det är lite utvisningar här och där, men i takt med att hans självförtroende vuxit så har också han visat på fysiska sidor jag inte visste fanns innan.

Problemet är ju att vi också har Nielsen. Han behöver OCKSÅ massvis av förtroende för att få växa, men hur fan ska vi bereda plats för det? Det är inte direkt så att vi haft många lugna stunder i år, vi måste ta poäng i varenda match för att hänga med de andra topplagen. Hur bra han än var i våras så är han fortfarande jävligt ung och i år är han en av fyra backar som är födda 1999/2000. I den ständigt pågående jämförelsen mellan Lander och Nielsen så tänker jag att vi har en ganska så erfaren back i Lander som kan fokusera på att spela 0-0, men en oöverskådlig uppsida i Nielsen som lika gärna kan innebära såväl 2-0 som 0-2. Vi har brist på svängrum och verkar då prioritera att vara täta och det är nog i ljuset av det man får legitimera Landers istid.

Det är lite av ett stålbad för Nielsen i år. Solskenshistoria i våras, sen ändras förutsättningarna radikalt pga degraderingen och kravbilden blir en helt annan. För honom gäller det ju att hantera detta på rätt sätt och förstå att chanserna kommer komma, även om det blir sparsamt i år. Åtminstone i grundserien, jag kan mycket väl tänka mig att han får sin revansch i vår i kvalspelet när det blir en annan typ av hockey.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Timråit H-sand: Detta med Nielsen är lite av en gåta. Först exploderar han in i a-laget under SHL säsongen utan att ha visat något extremt extra i J20. Alla här tänker ju då att han bara måste vara gjuten på 4 backar i HA. När sedan hela ledarstaben anser att han inte platsar på 7 backar blir ju folk här så klart upprörda men inte faan lär väl Nubben,Freddan och Ante med flit vilja förlora matcher så sanningen är nog att just nu är inte Nielsen bättre.
Kommentera