1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577999 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2025537

Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2020-01-17
snubb:

På tal om personangrepp. Hur var det nu du skrev i inlägget innan?

"Du verkar ju helt sakna hockeyintelligens dock."

Fast man är ju van, värden är ju på väg mot en samling lättkränkta som anser att man har rätt att uttrycka sig som man vill, men får man något tillbaka så grinar man ut.

Tyvärr inser du inte hur fel ute du är i detta, bara det att HA måste gå ut och hitta på en förklaring visar att man troligen skäms för beslutet och sedan konstruerar man en sanning och motivering byggd på argument som "små marginaler" och annat dravel. Total avsaknad av spelkänsla hos måldomare, troligen har inte denna heller några högskolepoäng.

Sedan avslutar jag denna diskussion med domarens egna ord, han som stod placerad ca 2-3 meter ifrån och såg situationen

-Jag dömer mål på isen då jag tycker det är ett korrekt mål, jag upplever att det inte sker någon störning av målvakten som hindrar honom i denna situation när björklövens försvarare BACKAR in i Timrås forward och dömer därför direkt mål på isen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2020-01-17
Rytter:
Först och främst tre saker:

1. Det nyuppväckta lövenfanet har tittat i fel regelbok. Han är fast i dåtiden.

2. Den nu gällande Spelregler för ishockey 2019?2020 finns här i sin helhet:
www.swehockey.se/globalassets/svenska-ishockeyforbundet-hockeydomare/dokument/pdf/2019-2020_regelbok_sokbar.pdf

Den formulering som numera ligger närmast den utdaterade är som följer:

"Klubba: Att använda sin klubba mot en icke puckförare är generellt otillåtet. Ett visst mått av tillåtelse ska emellertid ges på ytan framför mål. Det är där tillåtet att använda sig av crosscheckingrörelser, hookingrörelser, slashingrörelser och trippingrörelser så länge agerandet görs i en kamp om ytan och så länge agerandet inte går över gränsen för vad som behövs för att på ett normalt sätt kämpa om den ytan. Interference eller Late hit ska utdömas om förseelsen är att anse som uppenbar för alla, fördelsskapande eller skaderiskerande", sida 124.

Detta föregås dock av följande stycke: "
Kroppsposition: En spelare har rätt till sin is och en spelare som åker framför en annan spelare är inte skyldig att flytta på sig. En spelare som befinner sig bakom en annan spelare får inte använda sin klubba eller armar för att hindra eller bromsa den som åker framför. Det är tillåtet att stå kvar på sin isyta utan att flytta på sig, även om det är uppenbart att en motståndare vill passera just där. Det är även tillåtet att åka in och ställa sig i vägen för en motståndare så länge man gör det genom att ta sig in på ytan enbart med hjälp av skridskoåkning. Det är inte tillåtet att söka kroppskontakt i en sådan situation. Den som har kroppsposition framför en annan spelare får utnyttja detta för att tvinga motståndaren till en längre väg, så länge detta inte görs genom att sträcka ut klubba eller armar. ", sidorna 123-124.

3. WW borde alltså gjort en tillåten crosscheckingrörelse i ryggen när lövenspelaren backade in i egen målvakt. Då hade han aldrig hamnat i målgården...
Det är vad HA menade med små marginaler, större crosscheckingrörelser ger mer marginaler.

Oavsett vad behöver vi inte bemöta speedygonzales nyreggade andrakonto.
Det är bara bra att veta nästa gång något lag blir inknuffad i Canata. För det lär hända igen.
Låst ämne

Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2020-01-17
Rytter: Ja, han sa så på isen, men i samtal med fler domare kom de fram till att han hade fel. Men jaja, det räcker väl så här. Vi kommer ingenstans, ni är övertygade om att timråspelaren har rätt att klämma sig in på 10 cm mellan lövenbacken och målvakten. Domarna tycker inte så. Vi stannar där.
Låst ämne