1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578011 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2025548

Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2020-01-17
snubb: Appropå att ha förlorat en diskussion som du just gjort menar du? Lägg ner nu, ingen här saknar dina fakenews. Din enögda syn på en felaktigt hanterad och tillika matchavgörande sekvens i matchen.
Som någon annan skrev tidigare. Allsvenskans försök till förklaring gör det bara ner uppenbart att man missat vad som hände och varför.
Så innan du gör dig mer fånig, lägg ner, för din egen skull, lillgrabben..
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2020-01-17
Herminator:
Med utgångspunkt av ditt resonemang. Om nu målet varit korrekt bortdömt på dessa grunder, dvs att en spelare haft en alltför optimistisk syn på hur mycket plats som fanns mellan målvakt och back och att situationen tar sin grund i ett normalt kampmoment på isen. Hur tycker du att ”Allsvenskan” skulle ha uttryckt sig då i sin förklaring? Så att det inte blir ett, som du säger uppenbart bevis på en miss? Kampmomentet i den situation som vi talar om är minimalt och ingen forward i varken TIk eller Löven kan förvänta sig att bara få glida in och stå ostört framför mål. Insatsen mot Tik-spelaren från Larsen är alldeles för beskedlig och trots detta snurrar tik-spelaren in sig i Canatta. Hursomhelst, om det varit korrekt bortdömt på samma grunder. Hur skulle de då moiåtivera det? Om jag får önska så vore det intressant med ett sakligt svar istället för”det finns inga sådana situationer” . En grupp av domarexpertis säger ju att den situationen existerar och de har rimligen ganska god insyn i regelverket jämfört med hockeyintresserade supportrar.
Låst ämne

Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2020-01-17
Herminator: Här har du regelboken:

På sidan 100 om Interference:

III. Utespelare som befinner sig framför målet ska åtnjuta ett visst mått av tillåtelse att använda sig av crosschecking, hooking, holding, tripping och slashing så länge agerandet görs i en kamp om isytan framför mål och så länge agerandet inte går över gränsen för vad som behövs för att på Svenska Ishockeyförbundets Officiella Regelbok.


Grattis, ni förlorade.
Lövenbacken har alltså tillåtelse enligt regelboken att slåss om isytan framför mål. Det är inte interference och timråspelaren har alltså inte rätt att åka in på ett sådant sätt att han stör målvakten. Vilket han gör när han försöker klämma sig in på en yta som stängs. Hejdå!
Låst ämne