1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577911 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2029785

Sv: Timrå IK - Tingsryds AIF 2020-01-31
bisterfinnen: Detta är absolut inte elakt menat mot dem men snarare en logisk slutsats:

Skulle inte bli förvånad om de spelar division ett eller är i konkurs inom 18 månader

- känns som att IKO kommer bli ett Oddevold, Assyriska, Bradford City eller liknande
- en bra förening som har oturen att till slut gå upp i en division där de inte ska vara
- baksmällan från festen blir föreningens undergång

En trist slutsats och ett tråkigt resonemang, men tyvärr nog en bister möjlig framtidsutsikt.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Tingsryds AIF 2020-01-31
lincoln: Jag håller med, likheten med Karlskrona är ganska slående också, även om KHK trots allt fortfarande lyckas hålla sig millimeter över ytan. Då ska man komma ihåg att KHK drabbades hårt av arenakraven som gällde då också.

Men absolut, det är jävligt svårt att föreställa sig hur IKO ska kunna klara av att både maxa sin organisation och sedan återgå till den bistra HA-verklighet som sannolikt väntar dem inom hyfsat snar framtid. Detta utan att klubben hamnar rejält i skiten. Snart är ju ingen kvar av de ledare som tog upp dem heller och då står de där med Daniel Stolt bara, den helt färska sportchefen som trodde att han skulle få styra i en liten HA-klubb när han blev sajnad men som istället fick en nykomling i SHL på sitt bord. Dessutom med en huvudtränare som uppenbarligen inte var superlätt att leva med. Om de håller sig kvar så kommer ju inte Stolt kunna välja och vraka från den översta hyllan av spelarmarknaden inför nästa säsong heller, utan då blir det skadat gods och vill de plocka in något fancy så måste de lasta enorma pengar på den spelaren för att denne ska känna att det är värt det. Nä, det ser brunt ut i horisonten.

Det är ju kul att det är rörlighet mellan ligorna men för de klubbar (som KHK, IKO och Mora) som bara snubblat sig upp utan att ha något som helst ramverk för att klara omställningen så är det nog inte kanon på lite längre sikt. Vi kan prata hur mycket som helst om att "satsa för att gå upp" men i slutändan så är det bara tillfälligheternas spel i det där kvalet. Sällan har man väl sett ett sportsligt koncept där den svage haft sån stor framgång som just i direktkvalssystemet.
Låst ämne