1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580484 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2038680

Sv: Apropå nånting...
Clay.2:

Vad som händer med oss om vi inte går upp i år?

Inte speciellt mycket tror jag, visst vi kommer tappa många och behöva börja bygga om truppen precis som alla topplag som missar SHL, speciellt lovande unga som Hedberg och Berglund lämnar och hela förstakedjan behöver ersättas.

Men vi har Norlinder kvar på kontrakt samt Wallinder som är en riktigt stor talang som vi kan fortsätta bygga kring. Sedan har vi några viktiga rutinerade spelare kontrakterade som Rosdahl, Sylwander och Jellvert kvar på kontrakt. Några riktigt dyra kontrakt löper ut t.ex Häggström, Björklund, Hanses mfl, så där frigörs det pengar för att hitta bra ersättare, dessa är ju inte perfekta till vårt spelsystem så borde vara möjliga att ersätta med pengarna som frigörs. Viktigaste av allt är att vi har Björn på kontrakt i 3 år till.

Går vi inte upp i år (vilket jag inte tror vi gör), så har vi iaf ekonomin i ordning (går med rejäl vinst varje år och så även i år), så satsningen på att nå SHL lär fortsätta, den nya ledningen har gjort ett grymt jobb att vända skutan och jag har full tro på att som fortsätter att bygga vidare och inte är nöjda. Dessutom var det uttalade målet från klubben att gå upp nästa år när vi firar 100år.

Så jag är faktiskt inte så orolig om vi inte går upp, utan om vi blir utslagna kommer jag börja blicka fram mot nästa säsong istället och försöka intala mig att det är roligare att ligga i toppen på HA än botten på SHL och se fram emot silly season. Dessutom blir det ett intressant år i HA nästa år med slutspel och ett lag som är garanterat att gå upp.

Det är mina tankar kring missat avancemang.

Vad händer med Timrå, vad ser du i spåkulan för er när du är så orolig för vår klubb? Lite intressant att du med säkerhet vet att det går åt helvete för oss om vi missar medan du vet att ni får ihop "ett jäkla lag" nästa år.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rytter: när ni väl inser att tåget till shl har gått så finns det nog en hel del människor (framförallt glader?) i ledningen som kommer att behöva kämpa för att det inte ska bli ett nytt aik nästa säsong. Men ni naiva modoiter tror att bara för att socbidraget kommer varje månad så strömmar även pengarna in i hockeyklubben bara sådär. Vårt mål är inte att gå upp i år så ingen press på laget. Tror däremot era spelare känner en oerhörd press och det blir intressant att se om de kan hantera den inför slutspurten. Ni har ju en del stjärnor med mycket rutin men man kan ju fråga sig varför de spelar i ha om de är så otroligt bra?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: tror mer att Clay tänker att ni har ett tydligare mål att gå upp än vi har som föreningen även om ni inte sagt det.

Ni har legat i topp länge och värvar ganska tunga pjäser, vilka inte är helt gratis så att säga. Det brukar bli tufft för satsande lag som inte får avkastning på investerade pengar, men det är lika samma med oss, även om vi kanske inte lagt lika mycket pengar i vår trupp(säger jag utan att veta, men er trupp känns mer namnkunnig). Därav borde missad plats i SHL inte svida lika hårt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Tror jag talar för de flesta av oss timråiter när jag påstår att; det finns inget som är så frustrerande och jobbigt som att förlora mot Modo. Jag älskar att ni finns, som någon klok modot skrev så är vi rivaler.

Det jag dock lär mina barn är att vi hejar på Timrå, oavsett vad vi känner för motståndarlaget så är det ”sport”. Sport ska vara roligt. Det bästa jag vet är när vi slår er, som senast. Oavsett vilken serie vi spelar i nästa år, hoppas jag vi är där, löser vi det inte båda i år så ses vi snart ändå och hejar på våra lag. Vi hatar eller hånar inte motståndare.

Ber om ursäkt för de ostrukna vännerna jag har härinne

Forza Timrå
Kommentera