1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577893 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2043927

Sv: Kristianstads IK - Timrå IK 2020-03-06
Jag tänker mig lite den där liknelsen mellan Hjalmarsson och Crosby som de tog upp i "HockeyLabbet", ni som sett det vet precis. Det är precis samma typ av grej, kring Dahlén och Johnsson. När jag såg den så tänkte jag faktiskt på dessa två på en gång.

Dahlén har gjort 8 matchavgörande mål, dubbelt än vad Johnsson mäktat med. Har även gjort 7 baljor fler. Spelarna i sig är helt olika, det tror jag nog alla förstått.

Johnsson är mer en spelare som är i större behov av sina medspelare. Skulle Lundin och Lööke vara sjuk, då löser Dahlén det ändå, om och om igen! Det är ju detta som särskiljer dessa två markant skulle jag påstå.

Jag försöker inte förminska Johnssons seger eller så på något sätt, utan bara en ren sammanfattning nu efter grundserien, av vad man uppfattat av dessa två lirare under spelets gång.

Men men, nu är det ur världen, nu siktar vi på att skapa historia va? 18p i Ss-serien vore inte helt fel, därefter är det bara 6 matcher till, visst låter det bra?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Kristianstads IK - Timrå IK 2020-03-06
DalleRalle: Nu är det ju Johnsson som slagit rekordet men den starkast lysande stjärnan är givetvis Tambellini. Om Johnsson varit utan Tambellini så hade Dahlén förmodligen varit i ensam poängligatopp, och om Tambellini spelat i Modo från säsongsstart så hade Tambellini skopat hem poängligan utan problem. 28+35 för honom, på 37 matcher. Han snittade alltså 1,7 poäng per match, det hade blivit 88 poäng sett över 52 matcher.

Det har varit en minst sagt anmärkningsvärd grundserie detta.
Låst ämne

Sv: Kristianstads IK - Timrå IK 2020-03-06
Nu släpper vi gårdagen. En match som var svår att ta sig an för grabbarna, tänker jag. Ställa om från kampen om finalen, tvingas ösa in mål och spela alla puckar på Dahlén. Det gick inte vägen trots stor dominans långa stunder av matchen. Hur många puckar hade vi i virket?

Nu är det bara samla sig inför vad som komma skall. Skönt att få SSK hemma i alla fall, och kul för mig med Västervik borta så man kanske kan se någon match i år. Jag tror vi har goda chanser att ta hem denna slutspelsserie och hoppas vi får möta Modo, då vi haft tämligen bra matcher mot dom i år.

Mot eventuellt motstånd från högre division kan uppenbarligen allt hända, det såg vi inte minst i fjol.

Nu är det upp till oss likaväl som laget att ge det sista vi har. Högst 15 matcher till!
Låst ämne