1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582428 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2047671

Sv: HA Slutspelsserien 2020
JanneH: ja i mitt inlägg utgick från att ifall det inte blir något spel så för man köpa det.

Sen känns det troligt att det blir just så, då SHL redan ställt in sin säsong liksom många andra länder
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: HA Slutspelsserien 2020
EArk: Frågan är ju komplicerad på så sätt att det rör sig om tre lag som verkligen hör hemma i SHL och som gissningsvis både sponsorer och fans vill ha där. Samtidigt är det extremt viktigt inom svensk idrott att popularitet och ekonomi inte ska styra de sportsliga möjligheterna.

Det absolut enklaste hade varit att utöka serien till 16 lag och låta Björklöven och MoDo gå upp direkt, men hade jag varit Timrå-supporter hade jag blivit vansinnig. Samtidigt så kan ni ju inte veta om ni ens hade rott hem tredjeplatsen även om mycket tyder på det, vilket innebär att övriga lag också måste få en chans till uppflyttning i sådana fall.

Att köra någon form av kval i höst känns också omöjligt, eftersom många kontrakt har löpt ut då, spelare med SHL-klausuler försvinner etc.

Har funderat lite på om man skulle kunna göra som på den gamla goda tiden, att man lyfter upp ett visst antal lag och att man efter att alla har mött varandra två gånger så flyttar man ner de fyra sista eller vad det kan bli till Allsvenskan. Så att lagen "räknas" som SHL-lag så att kontrakt med SHL-klausuler fortsätter gälla, klubbarna får ta del av TV-avtalet för SHL etc.

Men, men, vi vet ju inte ens om utbrottet är över i september. Mycket talar ju för att det inte är det.
Låst ämne