1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581066 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2048269

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Modo tycker att allt är "djupt orättvist" gentemot just dem i nuläget. Jag förstår ärligt talat inte det. Det kan vara "djupt tragiskt" eller "djupt olyckligt" eller, vilket kanske är det närmaste verkligheten vi kommer, "en av hockeyhistoriens mest absurda oturssagor".

Men orättvist? Mot just dem? Ja de är ett av lagen som drabbas hårdast. Ett annat, som vi glömmer i mediafokuset, är Väsby. De var snubblande nära HA och har en ekonomi bättre än halva HA. Nu är allt förgäves. Ska nåt undantag i seriesystemet öht göras i följderna av detta är det självklart de som ska prioriteras.

Men Modo och Löven? De hade lååååång väg kvar till SHL. I det skede de var när säsongen avbröts var de faktiskt inte ens nära. Bara hårfint närmare än oss.

Hårfint
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: HA Slutspelsserien 2020
mikenomad:

Fast du säger ju emot dig lite här. Väsby var ju inte så mycket närmare HA än vad våra klubbar som hade chansen var SHL. Det skulle fortfarande spelas ett kval om det mot AIK och KIK. Väsby hade alltså 10 matcher kvar för visst är kvalserien mellan div1 och HA fortfarande kvar med 6 lag.

Löven hade kunnat haft 2+4 matcher kvar för att nå SHL.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
mikenomad: Ja ska vi gissa att halva hockeyförbundet består av Leksingar och den andra halvan av Gnagare? Två lag som låg risigt till men nu såg förbundet sin chans att rädda dem genom att vifta lite med trollspöet. Eller är det bara foliehatt-varning på mig kanske?

Hoppas Nubben kan ställa ett topplag på benen nästa säsong. Läser i ST att följande är de enda med officiellt kontrakt nästa säsong:

Jonathan Carlsson (b)
Jakob Ragnarsson (b)
Emil Berglund (f)
Jeremy Boyce (f)
Morten Madsen (f)

Madsen har ju överbevisat oss tvivlare men Boyce och Berglund känns ju lite som att att äta samma jävla tallrik gröt, varje morgon - UTAN SYLT
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
mikenomad: För vad det är värt så tycker jag att det är djupt orättvist för samtliga lag som är inblandade i kval uppåt. Topp 8 i HA (ska jag personligen vara krass, så egentligen kanske topp 6) och även lagen i Ettan som spelade mot kvalserien. Jag hade gärna sett en större högsta liga på 20-22 lag nästa år, för att reda ut det som händer nu.

Det anmärkningsvärda är att hockeyförbundet på en gång tar SHLs linje utan att ens konsultera med HA eller Ettan. Det tycker jag säger lite om klimatet i svensk hockey.
Låst ämne